Annonse
Annonse
Hurtigruten «Nordkapp» på havna i Kristiansund. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Hurtigruten «Nordkapp» på havna i Kristiansund. Foto: Steinar Melby / KSU.NO

Etter rundt 3 måneder uten Hurtigruteanløp, kan Kristiansund og Nordmøre Havn snart ønske Hurtigruten velkommen tilbake. Fra 16. juni gjenopptas normalruten Bergen–Kirkenes med fire skip.

Som en følge av omfattende reiserestriksjoner og stengte grenser grunnet koronakrisen, har Hurtigruten siden andre halvdel av mars seilt reserverute Bodø-Kirkenes. Nå har Hurtigruten

besluttet å gjenoppta normalruten Bergen-Kirkenes med fire skip.

Gradvis opptrapping

Første avgang vil være med MS Finnmarken fra Bergen den 16. juni. Dette betyr at første anløpet til Kristiansund blir natt mellom 17. og 18. juni. Deretter fases MS Richard With inn den 19. juni, MS Trollfjord den 21. juni og MS Midnatsol den 24. juni. De fire skipene følger sine opprinnelige seilingsplaner frem og tilbake mellom Bergen og Kirkenes. Erfaringer med opptrappingen vil legge grunnlag for videre vurderinger hos rederiet.

– Det er godt at ting gradvis begynner å normalisere seg, og vi ser frem til å ønske Hurtigruten velkommen tilbake. De vil innledningsvis betjene havnen omtrent hver tredje dag. Det blir viktig både for godstransporten, lokalpassasjerer og feriereisende, sier ledende havneinspektør Svein Skomsøy i Kristiansund og Nordmøre Havn.

Strammer inn

Etter koronautbruddet har Hurtigruten innført hundrevis av små og store tiltak for å sørge for at det er trygt om bord, både for gjester og mannskap. Allerede strenge smitteverntiltak har blitt strammet inn ytterligere.

– Tiltakene spenner fra strengere renholdsprosedyrer og hyppigere rengjøring av fellesarealer, til redusert antall gjester for å sørge for at det er godt med plass og mulighet til å holde god avstand til andre reisende. Vi vil fortsette å følge situasjonen tett og vil tilpasse oss dersom situasjonen skulle endre seg. Vi har også et tett samarbeid med helsemyndighetene, og følger alle råd de kommer med, skriver konsernsjef Daniel Skjeldam på selskapets nettsider.  

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte