Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 oktober 2020 13:45
Del på Facebook
Idretten og frivilligheten fikk utbetalt nye 600 millioner kroner fra kompensasjonsordningen til kulturminister Abid Raja mandag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Idretten og frivilligheten fikk utbetalt nye 600 millioner kroner fra kompensasjonsordningen til kulturminister Abid Raja mandag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Idrettsaktører og frivillige organisasjoner får utbetalt 600 millioner kroner i kompensasjon fra regjeringen. De store fotballklubbene topper listen.

Pengene kommer fra ordningen regjeringen har opprettet for å kompensere for inntektsbortfall under koronapandemien.

Mandagens utbetaling er den fjerde i rekken fra det som er kulturminister Abid Q. Rajas (V) andre krisepakke til idretten og frivilligheten. I denne runden kompenseres det for bortfall av inntekter tilknyttet 13.500 ulike arrangementer.

I alt 3307 søknader er innvilget et samlet kompensasjonsbeløp på i underkant av 600 millioner kroner. Flere eliteserieklubber i fotball har blant annet fått erstattet tap av billett- og kampinntekter.

Det største enkeltbeløpet som ble utbetalt mandag, lød på 15,1 millioner kroner og gikk til Brann. Rosenborg følger nærmest på listen med 14,3 millioner, mens Haugesund får 7,8 millioner.

6803 søknader

Vålerenga, Start, Strømsgodset og Aalesund kan alle vente seg mellom 5,1 og 6,1 millioner, mens Odd (3,6 millioner), Molde (3,1 millioner) og Bodø/Glimt (2,6 millioner) følger lenger ned på listen.

Norges Fotballforbund kompenseres på sin side med 12,4 millioner i denne runden, mens Bækkelaget Sportsklubb kan vente seg en utbetaling på 11,6 millioner som følge av avlysningen av Norway Cup.

Utbetalingene gjelder for bortfall av inntekter i perioden 12. mars til 31. august.

Samlet sett har klubber, foreninger og organisasjoner nå fått utbetalt over en milliard kroner fordelt på 25.000 arrangement fra regjeringens andre krisepakke.

Søknadsfristen utløp 15. september. Da hadde Lotteri- og stiftelsestilsynet, som administrerer ordningen, mottatt 6.803 søknader. Mange av disse er dermed fortsatt ikke behandlet.

– Det er viktig at vi kan fortsette med den raske behandlingen, slik at vi får sikret utbetaling til de mange organisasjonene i landet vårt som opplever bortfall av inntekter på grunn av covid-19-pandemien, sier kulturminister Raja.

1,87 milliarder

Totalt har Kulturdepartementet satt av 1,87 milliarder kroner til de to innledende krisepakkene til idretten og frivilligheten. 1787 idrettslag og organisasjoner fikk nærmere 272 millioner kroner fra den første krisepakken.

I krisepakke to har det vært åpnet for å dekke et bredere spekter av inntektstap. Toppidretten har blant annet kunnet få erstattet bortfall av billett- og andre kampinntekter.

Det har samtidig vært satt et tak som innebærer at bare 70 prosent av tapte inntekter blir dekket. Medlemsinntekter, pengegaver og sponsor- og reklameinntekter blir ikke kompensert.

I slutten av august ble det kjent at Kulturdepartementet har satt av en ny milliard for å kompensere for inntektsbortfall for perioden 1. september til 31. desember.

Fra 1. november vris riktignok ordningen i retning av å belønne de arrangørene som kun delvis avlyser, stenger eller utsetter sine arrangementer og aktiviteter som følge myndighetenes råd eller pålegg. Disse kan søke om å få kompensert 70 prosent av sine tap ut året.

For arrangementer eller aktiviteter som blir helt avlyst, reduseres kompensasjonen til 50 prosent i årets to siste måneder.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for flytting? ÅDT ligg stabilt.
Terje Sundsbø 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet er langt større nå enn for 30-40 år siden. Fergeleiet ligger bokstavelig talt i sentrum av Molde, så ALL ...
Geir Ole Sætremyr 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for å flytte fergeleiet i Molde? Kor mykje av ÅDT på 2350 svinger kjem frå/til Molde sentrum? Utfordringa ...
Terje Sundsbø 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrMange år før tankene om Fergefri E39 ble lansert, var det forslag om å flytte fergeleiet i Molde ut av ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er definisjonen av Molde sentrum, og kva er forskjellen på Molde og Sjøholt kva gjeld trafikk generert frå E39/E136? 
Terje Sundsbø 15 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
Hvordan vil Frank Sve (Frp) prioritere fergeavløsning for de to store og folkerike øyene Gossen og Otrøya sammen med andre ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse