fbpx
Annonse
Annonse
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB

Stortingsrepresentant fra Møre og Romsdal Sylvi Listhaug er glad for at FrP fikk gjennomslag for å gi 400 millioner kroner til å bekjempe ensomhet blant eldre i revidert nasjonalbudsjett.

Møre og Romsdal får rundt 17 millioner til dette formålet.

– For mange er dessverre alderdommen preget av ensomhet. Dette har pandemien forsterket. Derfor er jeg glad for at FrP har sikret midler til å bekjempe ensomhet for eldre. Det er forferdelig å tenke på hvor mange eldre som nå har sittet nærmest isolert, sier Listhaug.

Midlene skal fordeles over hele fylket. Mye av midlene skal gå til sosiale tiltak hvor eldre kan delta på aktiviteter, trim og bli kjent med andre.

– For mange blir alderdommen preget av mye stillesitting. Det skal vi prøve å gjøre noe med! På Aure kommer det eksempel 150.000 til blant annet mandagstrim, på Averøy kommer det penger til å ta med eldre på aktiviteter i nærområdet, på Rauma, Ulstein, Ålesund, Ørsta, Molde og Smøla skal det etableres møteplasser for eldre. Dette er gode tiltak som kan gjøre alderdommen mindre ensom for mange. Det er viktig, sier Listhaug.

Også penger til frivillige organisasjoner

Mange av midlene som deles ut skal gå til frivillige organisasjoner og ideelle organisasjoner. Blant mottakerne er Røde Kors, Kulturfabrikken, Den Norske kirke, Friluftsrådet og Ålesund og omegn demensforening.

– Frivilligheten er en viktig bidragsyter for å bedre eldre sin hverdag. Da skulle det bare mangle at også disse fikk ekstra midler til mange av sine gode tiltak. Frivillige organisasjoner gjør hver eneste dag en fantastisk innsats for de som har bygget landet. Nå håper jeg at disse midlene kan gjøre at enda flere får nyte godt av de mange tilbudene rund tom i Møre og Romsdal, sier Listhaug.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte