fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 oktober 2020 20:17
Bendik Bye (t.v.) og Christoffer Aasbak jubler for scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og KBK på Intility Arena. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Bendik Bye (t.v.) og Christoffer Aasbak jubler for scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og KBK på Intility Arena. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Vålerenga og Kristiansund henger begge med i kampen om medaljene i eliteserien etter 1-1 søndag. Bendik Bye reddet poeng for KBK med en enkeltmannsprestasjon.

Det som skulle bli en duell mellom to av eliteseriens giftigste målscorere, ble i stedet en duell mellom en av dem og den andres erstatter.

Amahl Pellegrino er seriens ubestridte toppscorer med 19 mål, men i målsnitt blir han slått av Vidar Örn Kjartansson. Vålerengas islandske spydspiss er oppe i 1,17 mål i snitt med sine sju fulltreffere på seks kamper. Pellegrino har et målsnitt på 0,9 etter 21 kamper.

Søndag var Pellegrino tam, mens Kjartansson så ut til å ha sikret VIF seieren. Bendik Bye sikret imidlertid 1-1 etter å ha kommet inn som innbytter for nettopp Pellegrino.

Med poengdelingen holder begge lag liv i medaljedrømmen. Vålerenga på fjerdeplass er fire poeng bak Molde på sølvplass, mens Kristiansund følger tre poeng bak VIF igjen.

– Det kan være for dårlig med ett poeng, men samtidig slapp iallfall ikke Kristiansund nærmere. Men vi kan ikke ha mange sånne kamper, sa VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dplay etter kampen.

1-0 til Kjartansson

Etter en jevn start på kampen der lagene nullet hverandre ut, kom Kjartansson til sin første sjanse for kvelden etter en halvtimes spill.

Islendingen fikk avslutte fra kloss hold etter flott framspill av Aron Dønnum på venstresiden. Forsøket ble imidlertid reddet på streken av Kristiansunds Andreas Hopmark.

Da følte kanskje Pellegrino at det var på tide å vise seg fram også for ham. Kristiansunds målgarantist fyrte løs fra 20 meter i det påfølgende angrepet, men ballen gikk via en motspiller og ble reddet enkelt av Klaesson i VIF-buret.

Etter en knapp times spill viste Kjartansson hva som bor i ham. Islendingen gikk på et lurt løp som lurte Kristiansund-forsvaret, møtte innlegget fra Christian Borchregink med skallen og plasserte ballen utakbart i mål.

Det var Kjartanssons sjuende mål etter at han vendte tilbake til Vålerenga.

Utlignet med kremmerhus

For Pellegrinos del var det tydelig at han ikke helt hadde dagen. Etter 70 minutter ble toppscoreren tatt av banen. Erstatteren Bendik Bye skulle imidlertid vise seg å være en erstatter god som gull.

Åtte minutter før full tid vartet Bye nemlig opp med et svært vakkert mål. Spissen fikk ballen på kanten, dro seg inn i banen og skrudde den vakkert i mål til 1-1.

Da hadde også Kjartansson blitt tatt av, og uten storscoreren på banen ebbet kampen ut.

Oppgjøret ble for øvrig skjemmet av at Flamur Kastrati kalte Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo «jævla soper» før pause. Kastrati ble buet kraftig på etter hvilen, og ble byttet ut etter en times spill.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug 17 timer siden Ferjer og forurensning
Ja batteri drift er og blir ulønnsomt ikke bare det, ferjene kan ikke brukes til annet som å tas ut ...
Asgeir Fosnavåg 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
For fleire år attende vart eg klar over Sves private kamp om å få kyststamvegen vår til å gå via ...
Jan Rune Haukvik 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
@jon ingar eikSå du vet heller ikke hvordan disse to prosjektene finansieres helt ulikt? 
Roy Gravdehaug 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
Vi kan være uenige i mye vi her i fylket, men så dumme tror jeg faktisk ikke Nordmøres befolkning er. ...
Nevner en liten sak som Espen Barth Eide har hatt kleptomanpølsene sine borti... han er like sleip som en Ål ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte