Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Steinar Melby
Artikkel
27 november 2020 10:59
Del på Facebook
Ordfører Ole Laurits Haugen og Hitra kommune vil ut av Kristiansund og Nordmøre Havn IKS og søker forhandlinger med ordfører Rita Ottervik i Trondheim og Trondheim Havn IKS. Foto: Hitra kommune.
Ordfører Ole Laurits Haugen og Hitra kommune vil ut av Kristiansund og Nordmøre Havn IKS og søker forhandlinger med ordfører Rita Ottervik i Trondheim og Trondheim Havn IKS. Foto: Hitra kommune.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I saksprotokoll fra Hitra kommunestyre den 26.11.2020 gjøres det klart at Hitra kommune henviser til selskapsavtalen for Kristiansund og Nordmøre Havn IKS og varsler om sin uttreden av selskapet.

I den anledning ber også kommunestyret om uttalelse fra Kristiansund og Nordmøre Havns styre og havneråd.

Hitra kommunestyre skriver at dette kan skje fra 31.12.2021, med mindre partene finner det mulig å gjennomføre en uttreden på et tidligere tidspunkt. 

Hitra kommune ber videre om at havneselskapets styre avklarer grunnlaget for og størrelsen på utløsningssum, for deretter å gjennomføre nærmere forhandlinger, slik at man kommer fram til en mest mulig minnelig løsning.

Hitra kommune vil søke om å bli deltakerkommune i Trondheim Havn IKS. Derav vil det i en forhandlingsløsning, slik Hitra kommune ser det, kunne være aktuelt med direkte forhandlinger om overdragelse av eiendeler og rettigheter mellom havneselskapene. Dette spørsmålet ønsker Hitra kommune også avklart i Kristiansund og Nordmøre Havns bestemmende organ.

Ordfører og kommunedirektør på Hitra gis fullmakt til å inngå nærmere forhandlinger med Trondheim Havn for å avklare hva som kan oppnås ved og betingelser for inntreden i Trondheim Havn IKS. Forhandlingsresultatet  sammen med nærmere avklaring fremlegges deretter kommunestyret for nærmere behandling, avklaring og vedtak.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnJoda, jeg kan se for meg et slikt scenario, en skyssbåt stor nok til å ta imot flere tusen passasjerer ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Anne Mari SandshamnHvordan kan jeg gi andre linker med tilsvarende innhold, når slike linker ikke finnes? Og ikke prøv å kverulere med ...
Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Terje SundsbøHvorfor? Er du ikke voksen nok til å svare på det du blir etterspurt? Eller er sannheten at du ikke ...
Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøPoenget er at siden du og RR sammeligner og påstår det er MYE verre at Gossen og Otrøya blir uten ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Beskjed om å flytte?
@Anne Mari SandshamnHva er poenget med spørsmålet ditt? Det har jo ingen relevans til saken. Du kunne like gjerne spurt om jeg ...
Terje Sundsbø 11 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Anne Mari SandshamnKanskje du kan gi eksempler på andre linker som på tilsvarende måte underbygger synspunktene som presenteres?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte