Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
06 januar 2021 05:35
Del på Facebook
Foto: Ben Gray / AP / NTB
Foto: Ben Gray / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 6. januar.

Knapp republikansk ledelse i Georgia

Det er nær dødt løp i senatomvalget i Georgia, men de to republikanske kandidatene leder knapt når 95 prosent av stemmene nå er telt opp, viser oversikten fra New York Times ved 5.30-tiden norsk tid..

Da ledet den republikanske senatoren Kelly Loeffler med 50,31 prosent over den demokratiske motparten Raphael Warnocks 49,69 prosent. Den republikanske senatoren David Perdue hadde 50,11 prosent av stemmene mens hans demokratiske utfordrer Jon Ossoff hadde 49,89 prosent.

930 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 930 koronasmittede i Norge. Det er 399 flere enn dagen før og det høyeste antallet smittede som er registrert på ett døgn.

I alt var det ved midnatt natt til onsdag registrert 52.180 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Over 3.900 koronadødsfall i USA på ett døgn

USA har siste døgn registrert 3.900 nye koronarelaterte dødsfall, det høyeste døgntallet til nå, ifølge innsamlede data fra Johns Hopkins-universitetet.

Oppdateringen fra Johns Hopkins-universitetet i Baltimore lød på 3.936 dødsfall siste 24-timerperiode fram til klokken 20.30 tirsdag (2.30 natt til onsdag norsk tid).

Vaksinasjonen er i gang i minst 64 kommuner

Minst 64 av 356 av Norges kommuner har startet koronavaksinasjon. Det viser VGs oversikt over fordelte og satte vaksinedoser i Norge.

Kommunene rapporterer tall til Folkehelseinstituttet (FHI), men disse tallene er så langt ikke offentliggjort. VGs tall er derfor basert på avisens egne undersøkelser.

Titalls opposisjonelle pågrepet i Hongkong

Flere titalls opposisjonelle i Hongkong er pågrepet som følge av den nye sikkerhetsloven som er innført, bekrefter politiske partier og en politikilde.

Pågripelsene som ble kunngjort onsdag morgen, er de mest omfattende så langt. Både tidligere folkevalgte og demokratiaktivister er blant dem som er pågrepet, mistenkt for motarbeidelse av myndighetene, skriver South China Morning Post og Now News.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 15 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse