fbpx
Annonse
Annonse
Vidar Holm
Artikkel
Vidar Holm
19 mars 2021 21:15
Andreas Betten på sin nye sjark Nordvalen
Andreas Betten på sin nye sjark Nordvalen

 I dag overtok 20-åringen Andreas Betten den 35 fot store sjarken "Reidar" bygd i 1989 og betydelig oppgradert i 2018 fra Vannøya i Karlsøy kommune.

Båten får nå navnet "Nordvalen" etter hjemplassen til Andreas sine besteforeldre. Fiskerinummer blir M 70 SM.

Andreas har nå sagt opp jobben sin i oppdrettsselskapet Salmar.Det gjør at det er behov for en ny arbeidstaker der. Aktivetet avler aktivitet.

Torskekvoten nordpå skal fiskes før Andreas setter kursen hjemover til Smøla om et par uker eller før, om alt går greit . Kvoten er på drøye femten tonn torsk pluss et tillegg på 30 % som er tildelt de under 30 år som vil satse på fiskeri.

Andreas er tross sin unge alder ingen nybegynner innen fiskeri. Mange har nok kost seg med kreps han har fisket, for med 550 teiner i sjøen har det vært litt mer enn fiske til eget bruk. Leppefiske er også et fiskeri han har bedrevet og vil fortsette med. Til det fisket bruker han en mindre åpen båt. Selv om det ikke blir like mye krepsefiske som før, lover Betten at det skal bli muligheter for både fastboende og turister til å skaffe seg delikatessen lokalt også videre.

Når kraftpluggen av en båt som måler hele 4.5 meter i bredden og har en John Deer motor på 300 hestekrefter og alt av moderne utstyr for fiskeriet den skal bedrive klapper til kai i hjemmehavna på Jøstølen, er det ved ei nyoppusset brygge med garnbinge og eget verksted. Det er med andre ord en driftig ung fisker som nå bidrar til at fiskeri som næring får nok et tilskudd i en kommune med lange tradisjoner i nettopp innen fiskeri og fangst av de fleste slag.

Fiskeri er for lengst blitt en meget lønnsom geskjeft og det er bra at unge folk i kommunen ser muligheten til å leve av havet på denne måten. Vi ønsker lykke til og skitt fiske!

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Dette faller vel naturlig inn med Helge Orten sine planer om å bygge Molderegionen først, for så å bygge resten ...
Martin Louis Hauger 2 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
Forhåpentlig vis aldri :-)
Martin Louis Hauger 2 dager siden Parodien er det Frank Sve som står for!
Nei, parodien er det Helge Orten & co. som står for :-)
Terje Sundsbø 4 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Ronny OsvollDu har jo faktisk selv vist hva svaret er på spørsmålet Nye Veier stiller – målsettingen med fergefri E39 er ...
Ronny Osvoll 4 dager siden Når skal Møreaksen bygges?
@Terje SundsbøFrem mot 2050 kommer 95% av befolkningsveksten på Sunnmøre, så Molde kommer fint unna fremtidige trafikkproblem. Eneste plassen i fylke ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte