Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
30 april 2021 10:09
Koronavaksinen til AstraZeneca er stanset i Norge, men brukes i en rekke andre land. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Koronavaksinen til AstraZeneca er stanset i Norge, men brukes i en rekke andre land. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det britisk-svenske legemiddelfirmaet AstraZeneca doblet overskuddet i første kvartal. Salg av koronavaksine utgjorde snaut 2,3 milliarder kroner av inntektene.

Overskuddet økte til 1,56 milliarder dollar i første kvartal. Det tilsvarer rundt 12,8 milliarder kroner med dagens kurs. I samme periode i fjor var overskuddet på 780 millioner dollar.

– Vi forventer at påvirkningen fra covid vil avta og at vi vil gjøre det enda bedre i andre halvår 2021, sier administrerende direktør Pascal Soriot.

Inntektene steg med 15 prosent til 7,3 milliarder dollar. Det inkluderer inntekter relatert til salg av koronavaksine. I Europa utgjorde vaksinesalget 224 millioner dollar (drøyt 1,8 milliarder kroner).

Selskapet har tidligere sagt at det ikke har til hensikt å ha økonomisk fortjeneste på vaksinen i en innledende fase av pandemien.

Men det var ikke kun koronavaksine som sørget for overskudd. Nye medisiner utgjorde halvparten av inntektene, og det var vekst på alle områder.

– Vi leverte solid fremgang i løpet av første kvartal i 2021 og fortsatte fremgangen i vår portefølje av livsendrende legemidler, sier Soriot.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 3 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte