Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
29 mai 2021 05:50
Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB
Foto: Mindaugas Kulbis / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 29. mai.

USA innfører sanksjoner mot Hviterussland

USA innfører sanksjoner mot Hviterussland for omdirigeringen av et passasjerfly fra Ryanair og den påfølgende pågripelsen av journalisten og aktivisten Roman Protasevitsj.

Sanksjoner mot ni hviterussiske statseide selskaper, som ble gjeninnført i april etter at myndighetene slo hardt ned på demonstrasjoner mot Lukasjenko, vil tre i kraft 3. juni, opplyser Det hvite hus. I tillegg samarbeider USA med EU om å utarbeide en liste over målrettede sanksjoner mot sentrale skikkelser i regimet til president Aleksandr Lukasjenko, sier pressetalsperson Jen Psaki.

Opp mot 800 personer samlet seg i park i Bergen

Politiet anslår at det samlet seg mellom 700–800 personer i Nygårdsparken i Bergen sent fredag kveld. Flere patruljer ble sendt til stedet.

På Twitter skrev Vest politidistrikt at det var kommet en jevn strøm med klager på høy musikk og støy, samt meldinger om slåssing og fyll. Politiet beskrev stemningen i parken som den rene «festivalstemningen» og skrev at det var vanskelig å få oversikt over situasjonen.

Colombias regjering setter inn militæret mot demonstrasjoner

Colombias president Ivan Duque sier at militæret vil kalles inn for å få bukt med de store demonstrasjonene i Cali. Tre mennesker døde under sammenstøt i byen fredag, ifølge myndighetene.

Det har vært stor uro i landet i flere uker, og myndighetene har registrert 49 dødsfall i demonstrasjoner og sammenstøt til nå, blant dem to politibetjenter. Human Rights Watch (HRW) mener det reelle tallet er 63.

339 nye koronasmittede registrert siste døgn – 56 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 339 koronasmittede i Norge. Det er 375 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 414 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 395, så trenden er stigende. I Oslo er det registrert 56 nye smittetilfeller, én under snittet de sju foregående dagene. Det har i snitt blitt registrert 65 smittede per dag i hovedstaden de to siste ukene.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Siste kommentarer

Lama Vik 5 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte