Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
07 august 2021 05:40
Del på Facebook
Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Heiko Junge / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Mol/Sørum til topps i Tokyo

Anders Mol og Christian Sørum fullførte et fantastisk sluttspill i sandvolleyballturneringen i OL og slo Vjatsjeslav Krasilnikov og Oleg Stojanovskij i finalen i natt.

Settsifrene ble 21-17, 21–17 mot de regjerende verdensmesterne i Shiokaze Park. Dermed har Norge fått sitt første OL-gull i sandvolleyball noensinne.

Storbrann i blokk i Bergen – ingen savnet

En boligblokk i bydel Arna i Bergen er så godt som utbrent, men ingen beboerne er savnet. Meldingen om brannen kom klokken 2.17 i natt.

– At tjue leiligheter er overtent når vi kommer fram, har jeg ikke vært med på før, sier brannsjef Leif Linde til Bergens Tidende.

426 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 426 koronasmittede i Norge. Det er 82 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 390 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 286, så trenden er stigende.

Munnbind-påbud i Amazon

Fra mandag må 900.000 ansatte i Amazon i USA bruke munnbind innendørs, uavhengig om de er koronavaksinert eller ei. En rekke andre store selskaper, blant dem Walmart og Target, har også innført munnbindpåbud for sine ansatte i USA.

Så langt har ikke Amazon krevd at de ansatte må være vaksinert, men en rekke andre store selskaper i USA har innført vaksinekrav for sine ansatte.

USA ber Libanon hindre angrep

USA oppfordrer Libanons regjering til å hindre Hizbollah fra å skyte raketter mot Israel etter at den mektige iranskstøttede militsen skjøt mer enn ti raketter i går. Angrepet førte til at Israel skjøt med artilleriild mot Hizbollah-mål sør i Libanon.

– Vi ber den libanesiske regjeringen om umiddelbart å hindre slike angrep og få kontroll over området, sa USAs utenriksdepartements talsmann Ned Price i natt norsk tid.

Tredje største skogbrann i California

Skogbrannen som har fått kallenavnet Dixie-brannen, har nå vokst seg til å bli den tredje største skogbrannen som noen gang er registrert i California.

Dixie-brannen brøt ut i midten av juli. Siden har den satt fyr på over 1.700 kvadratkilometer. Myndighetene frykter at Dixie-brannen vil fortsette å vokse i omfang.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje Sundsbø"Fergeleiet kan ikke forbli i Molde sentrum mye lenger."Kva er flaskehalsen?
Terje Sundsbø 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet lederen av Stortingets samferdselskomite uttalte i forbindelse med lanseringen av NTP var nok etter påtrykk fra samferdselsministeren. Slik sett ...
Geir Ole Sætremyr 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøLeiaren i Samferdselskomiteen lever på lånt tid, og etter alle solemerker er hans tid forbi ved neste valg.Å flytte fergeleiet ...
Terje Sundsbø 10 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er flott at du endelig innser behovet for å flytte fergeleiet ut fra sentrum av Molde, eksempelvis til Mordalsvågen. ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDet er flott at du trekker tilbake løysinga å flytte fergeleiet frå dagens lokalisering i Molde til Julsundet/Mordalsvågen. Det er ...
Terje Sundsbø 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrI denne tråden var det du som først nevnte Julsundet.Jeg har i kommentarer til andre artikler nevnt at flytting av ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse