Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Steinar Melby
Artikkel
25 oktober 2021 11:11
Del på Facebook
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgen var det åpning av det nye Muncmuseet i Oslo, og firmaet Teno Astro fra Kristiansund var en av de inviterte på den høytidelige åpningen.  Selskapet har nemlig lånt ut en av sine superkikkerter som er en del av en kunstutstilling og som er forhåndsinnstilt på den bratte østveggen på Kolsås i Bærum.

Kikkerten er en del av en kunstprosjektet « The Mountain Body» som kunstner og koreograf Helle Siljeholm står bak. 

- Kolsås figurerer i flere kjente verk av blant andre Kitty Kielland, Claude Monet og Edvard Munch. Videoinstallasjonen som er et bestillingsverk til åpningen på MUNCH skaper en konseptuell og konkret forbindelse mellom fjell, by og kunst, sier kunstner Helle Siljeholm. 

Kikkert TNDaglig leder i Teno Astro, Terje Nordberg, ved kikkerten som står utstilt på det nye Munch-museet.

0cb01ec4 2397 4706 9ec1 8551b30f82b4Kunstneren Helle Siljeholm foran kikkerten som er en del av kunstprosjektet «The Mountain Body».

Kikkert 1Gjester prøver den nye Fujionon-kikkerten med en fantastisk forstørrelse og lysfølsomhet.

Stor suksess med store kikkerter

Teno Astro gjør for tiden stor suksess med disse superkikkertene fra Fujinon, som befinner seg i prisklassen sekssifret beløp. 

I Kristiansund blir det snart gjort tilgjengelkig en kikkert på Piren og etter at steintrappa på Kvernberget er ferdig, blir det også en slik stående på Kvernberget.

annonse

Teno Astro har også levert kikkert til den nye Svinesund-brua, Frognerseteren og flere andre utsiktspunkter over hele Norge.

Om Teno Astro

Teno Astro AS spede begynnelse startet ved en tilfeldighet i 1992, da Terje Nordberg var på guttetur i Russland og kjøpte en kikkert på et marked. Han kom ikke over hvor billig og bra den var og dro ikke lenge etterpå tilbake til Russland for å undersøke muligheten for innkjøp til videresalg. Han drev den gang det lokale engros-firmaet Aage Dall AS, som solgte alt fra maling, lysarmaturer, batterier og elektrisk materiell til industri og forhandlere i Møre og Romsdal.

Det ble flere turer til Moskva og leveransene av kikkerter økte etter hvert, samt at det ble utvidet med nattkikkerter og stjernekikkerter. Teno Astro AS ble så etablert som eget selskap og flere forhandlere ble faste kunder. Samarbeidspartnere i Danmark og England fikk også mer fart på vareutvalget.

Årlige besøk på messer i Tyskland knyttet nye kontakter. Innkjøp fra flere produsenter i andre land som Kina, Japan, Tyskland og USA ble mer og mer vanlig. Forhandlerne måtte besøkes for å få økt salg. Det ble mye reising og en selger ble ansatt i 1998.

Teno Astro AS ble også fast utstiller på flere salgsmesser i årene som fulgte. Firmaet satset på kvalitet og god service, med godt og stadig økende vareutvalg. Nattoptikk fikk sitt oppsving rundt 2010, mens termiske kikkerter ble mer og mer aktuelt fra 2011 og har økt betraktelig frem til i dag.

Salget økte jevnt hvert år og gründeren valgte å selge Aage Dall AS i 2017 for å konsentrere seg 100% om Teno Astro AS. Teno Astro AS har i 2021 fem ansatte og holder til i egne lokaler på Løkkemyra i Kristiansund.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Anne Mari Sandshamn 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøOm du stresser av gårde i frykt for å møte en stengt fergebom,bør du lære deg å starte avreise tidliger. ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte