Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Steinar Melby
Artikkel
25 oktober 2021 11:11
Del på Facebook
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgen var det åpning av det nye Muncmuseet i Oslo, og firmaet Teno Astro fra Kristiansund var en av de inviterte på den høytidelige åpningen.  Selskapet har nemlig lånt ut en av sine superkikkerter som er en del av en kunstutstilling og som er forhåndsinnstilt på den bratte østveggen på Kolsås i Bærum.

Kikkerten er en del av en kunstprosjektet « The Mountain Body» som kunstner og koreograf Helle Siljeholm står bak. 

- Kolsås figurerer i flere kjente verk av blant andre Kitty Kielland, Claude Monet og Edvard Munch. Videoinstallasjonen som er et bestillingsverk til åpningen på MUNCH skaper en konseptuell og konkret forbindelse mellom fjell, by og kunst, sier kunstner Helle Siljeholm. 

Kikkert TNDaglig leder i Teno Astro, Terje Nordberg, ved kikkerten som står utstilt på det nye Munch-museet.

0cb01ec4 2397 4706 9ec1 8551b30f82b4Kunstneren Helle Siljeholm foran kikkerten som er en del av kunstprosjektet «The Mountain Body».

Kikkert 1Gjester prøver den nye Fujionon-kikkerten med en fantastisk forstørrelse og lysfølsomhet.

Stor suksess med store kikkerter

Teno Astro gjør for tiden stor suksess med disse superkikkertene fra Fujinon, som befinner seg i prisklassen sekssifret beløp. 

I Kristiansund blir det snart gjort tilgjengelkig en kikkert på Piren og etter at steintrappa på Kvernberget er ferdig, blir det også en slik stående på Kvernberget.

Teno Astro har også levert kikkert til den nye Svinesund-brua, Frognerseteren og flere andre utsiktspunkter over hele Norge.

Om Teno Astro

Teno Astro AS spede begynnelse startet ved en tilfeldighet i 1992, da Terje Nordberg var på guttetur i Russland og kjøpte en kikkert på et marked. Han kom ikke over hvor billig og bra den var og dro ikke lenge etterpå tilbake til Russland for å undersøke muligheten for innkjøp til videresalg. Han drev den gang det lokale engros-firmaet Aage Dall AS, som solgte alt fra maling, lysarmaturer, batterier og elektrisk materiell til industri og forhandlere i Møre og Romsdal.

Det ble flere turer til Moskva og leveransene av kikkerter økte etter hvert, samt at det ble utvidet med nattkikkerter og stjernekikkerter. Teno Astro AS ble så etablert som eget selskap og flere forhandlere ble faste kunder. Samarbeidspartnere i Danmark og England fikk også mer fart på vareutvalget.

Årlige besøk på messer i Tyskland knyttet nye kontakter. Innkjøp fra flere produsenter i andre land som Kina, Japan, Tyskland og USA ble mer og mer vanlig. Forhandlerne måtte besøkes for å få økt salg. Det ble mye reising og en selger ble ansatt i 1998.

Teno Astro AS ble også fast utstiller på flere salgsmesser i årene som fulgte. Firmaet satset på kvalitet og god service, med godt og stadig økende vareutvalg. Nattoptikk fikk sitt oppsving rundt 2010, mens termiske kikkerter ble mer og mer aktuelt fra 2011 og har økt betraktelig frem til i dag.

Salget økte jevnt hvert år og gründeren valgte å selge Aage Dall AS i 2017 for å konsentrere seg 100% om Teno Astro AS. Teno Astro AS har i 2021 fem ansatte og holder til i egne lokaler på Løkkemyra i Kristiansund.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 30 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse