Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
09 desember 2021 05:35
Foto: Andrij Dubtsjak / AP / NTB
Foto: Andrij Dubtsjak / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 9. desember.

Biden kaller inn østeuropeiske Nato-land til telefonmøte om situasjonen i Ukraina

USAs president Joe Biden kaller inn de østeuropeiske Nato-medlemslandene til telefonmøte torsdag. På agendaen står den spente situasjonen i Ukraina. Biden vil samle inn lederne fra landene for å brife dem om hans samtale med Russlands president Vladimir Putin tidligere denne uka, for å få deres perspektiver rundt situasjonen og understreke USAs forpliktelse til den transatlantiske sikkerheten, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Det er lederne fra Bulgaria, Estland, Latvia, Litauen, Polen, Romania, Slovakia, Tsjekkia og Ungarn som kalles inn. Biden vil lede konferansesamtalen etter å ha snakket med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, som har bedt USA hjelpe til med å demme opp for trusselen om en russisk invasjon.

To personer kjørt til sykehus etter kollisjon

To personer er fraktet til sykehus etter at to biler frontkolliderte på E16 ved Kilemoen ved Hønefoss natt til torsdag.

Ifølge Sørøst politidistrikt satt det én person i hver bil. Begge er sendt til sykehus, den ene med ukjent skadeomfang og den andre for sjekk. Det er store materielle skader på de to bilene.

Tre aktivister dømt etter Tiananmen-markering i Hongkong

Den fengslede mediemogulen Jimmy Lai er blant tre demokratiaktivister som i Hongkong er dømt for å ha deltatt i en markering til minne om Tiananmen-massakren. Lai er grunnlegger av den nå nedlagte prodemokratiske avisa Apple Daily.

Han er sammen med den tidligere journalisten Gwyneth Ho og den framtredende menneskerettsadvokaten Chow Hang-tung kjent skyldig i å ha deltatt i ulovlige demonstrasjoner. Også Chow og Ho sitter fengslet allerede. Straffeutmåling vil skje senere.

Senatet stemte ned Bidens vaksinekrav

Et flertall i Senatet har stemt ned president Joe Bidens krav om at ansatte i store selskaper enten vaksinerer seg eller jevnlig lar seg teste for covid-19. Det er en symbolsk seier for republikanerne, men det vil trolig ha lite å si i praksis.

Forslaget ventes ikke å bli godkjent i Representantenes hus, der det trolig kun får støtte fra høyresiden. I tråd med Bidens plan må alle selskaper med mer enn 100 ansatte kreve at de ansatte enten vaksinerer seg eller lar seg teste ukentlig fra 4. januar.

5.259 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 5.259 koronasmittede i Norge. Det er ny rekord og 1.479 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 4.055 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 2.889, så trenden er stigende.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 13 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte