Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
29 desember 2021 23:44
Del på Facebook
WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus håper 2022 blir året da verden kan legge bak seg den akutte fasen i koronapandemien. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB
WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus håper 2022 blir året da verden kan legge bak seg den akutte fasen i koronapandemien. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdens helseorganisasjon (WHO) mener det kan gå mot lysere tider når det gjelder koronapandemien. Men mer vaksinering er helt nødvendig.

– Vi kan få en slutt på fasen med sykehusinnleggelser og død, sier WHO-ekspert Mike Ryan.

Ifølge WHO er det viktig at minst 70 prosent av innbyggerne i hvert av verdens land er vaksinert innen midten av neste år. I tillegg regner FN-organisasjonen med at det vil bli framskritt når det gjelder medisinsk behandling for dem som blir smittet og utvikler alvorlig sykdom.

– Må presse ned smitten

Ifølge Ryan er det svært viktig at man i løpet av de neste to ukene får presset ned smitteoverføringen så mye som mulig, både når det gjelder omikron- og deltavarianten.

Han understreker at det fortsatt er stor usikkerhet knyttet til omikronvarianten ettersom smitten fram til nå først og fremst har rammet de unge.

– Det vi ikke har sett er en full etablering av omikronbølgen i bredere lag av befolkningen. Og jeg er litt redd for å komme med positive spådommer før vi ser hvor godt vaksinebeskyttelse kommer til å virke i eldre og mer sårbare befolkningsgrupper, sier han.

– For tidlig å endre taktikk

WHO vil ikke kommentere USA og Spanias beslutning om å redusere antall dager smittede og nærkontakter må holde seg isolert. Men Ryan understreker på generell basis at det er for tidlig å endre strategi.

– Vi må være forsiktige med å endre taktikker og strategier umiddelbart som følge av det vi ser når det gjelder omikron, sier han.

WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus understreker at en jevnere vaksinefordeling i verden fortsatt er nøkkelen til å få slutt på pandemien. Men han sier han fortsatt tror mye kan bli bedre i løpet av neste år.

– Jeg er fortsatt optimistisk og tror at dette kan bli det året vi ikke bare får slutt på den akutte fasen av pandemien, men der vi også staker ut en vei for å styrke helsesikkerheten, sier han.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 13 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse