Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
05 mars 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Magnhild Mostad / Bergensavisen / NTB
Foto: Magnhild Mostad / Bergensavisen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 5. mars.

Mann siktet for drap på sin far i Bergen

En mann i 50-årene som fredag ettermiddag ble angrepet med kniv på et kjøpesenter i Bergen, er død. Mannens sønn i 30-årene er pågrepet og siktet i saken, opplyser politiet.

Annonse
Annonse

Han er siktet for drap på faren og kroppsskade på sin mor, som ble skadd i hendelsen. Mannen i 30-årene har ikke tatt stilling til spørsmål om straffskyld eller faktum i saken. Men han vil forklare seg i lørdagens fengslingsmøte, opplyser hans advokat.

Mariupols ordfører sier byen er avsperret av russiske styrker

Den strategisk viktige havnebyen Mariupol sørøst i Ukraina er avsperret av russiske styrker, ifølge ordfører Vadym Boitsjenko. Byen ligger nær frontlinjen for krigen i Donbas, og etter invasjonen har russiske styrker nærmet seg fra Krim i sør. Etter flere dager med «hensynsløse» angrep, ber Boitsjenko om at det opprettes en humanitær korridor.

– Foreløpig ser vi etter løsninger på de humanitære problemene, og alle mulige måter å få Mariupol ut av blokaden, skriver han i en melding på Telegram.

Sør-Korea og Japan melder om ny nordkoreansk rakettest

Nord-Korea har angivelig skutt opp minst ett «uidentifisert prosjektil» lørdag. Om det stemmer, er det den niende slike testen i år.

– Nord-Korea avfyrte et uidentifisert prosjektil østover, heter det i en uttalelse fra Sør-Korea generalstab. Senere meldte den japanske regjeringen at Nord-Korea hadde gjennomført nok en test.

Pyongyang gjennomførte sju slike tester i januar, blant annet av den mest kraftige raketten siden 2017. Landet har aldri tidligere testet så mange raketter i løpet av én kalendermåned, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Annonse
Annonse

9.665 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 9.665 koronasmittede i Norge. Det er 5.624 færre enn samme dag i forrige uke, viser Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det i snitt registrert 11.749 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 14.014, så trenden er synkende. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

To pågrepet etter knivslagsmål i Oslo sentrum

To menn i 20-årene ble pågrepet etter et slagsmål mellom flere personer ved Nationaltheatret i Oslo natt til lørdag. To mann og en kvinne i 20-årene ble påført mindre kuttskader.

– Ifølge vitner skal en gjerningsperson aktivt ha hogd etter den mannlige fornærmede. Det er absolutt skadepotensial til stede, men det gikk heldigvis bra, sier operasjonsleder Christian Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Sky News-journalister ble beskutt i Ukraina

Det som angivelig er russiske styrker, åpnet ild mot en bil med pressefolk fra Sky News noen mil utenfor Kyiv mandag, skriver kanalen. Blant dem i bilen var korrespondent Stuart Ramsay og fotograf Richie Mockler, som begge ble truffet av kulene. Ramsay ble såret, mens kulene som traff Mockler, stanset i beskyttelsesutstyret.

Sky har lagt ut en svært dramatisk video av hendelsen. Kanalen har senere blitt fortalt av ukrainske myndigheter at det var snakk om en russisk rekognoseringsenhet. Skytingen mot journalistene fortsatte selv etter at de identifiserte seg som pressefolk.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 12 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje Sundsbø"Fergeleiet kan ikke forbli i Molde sentrum mye lenger."Kva er flaskehalsen?
Terje Sundsbø 12 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet lederen av Stortingets samferdselskomite uttalte i forbindelse med lanseringen av NTP var nok etter påtrykk fra samferdselsministeren. Slik sett ...
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøLeiaren i Samferdselskomiteen lever på lånt tid, og etter alle solemerker er hans tid forbi ved neste valg.Å flytte fergeleiet ...
Terje Sundsbø 13 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er flott at du endelig innser behovet for å flytte fergeleiet ut fra sentrum av Molde, eksempelvis til Mordalsvågen. ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDet er flott at du trekker tilbake løysinga å flytte fergeleiet frå dagens lokalisering i Molde til Julsundet/Mordalsvågen. Det er ...
Terje Sundsbø 16 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrI denne tråden var det du som først nevnte Julsundet.Jeg har i kommentarer til andre artikler nevnt at flytting av ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse