Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
15 mai 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Heiko Junge / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 15. mai.

Krigsherjede Ukraina seiret i Eurovision

Det ukrainske folk-rap-bandet Kalush Orchestra vant som ventet Eurovision-finalen lørdag med låten «Stefania». Ukraina fikk rekordmange folkestemmer og endte på 631 poeng totalt i finalen i Torino.

Annonse
Annonse

Etter Ukraina fulgte Storbritannia, Spania, Sverige og Serbia. Norges bidrag, Subwoolfer, ble nummer ti. Av totalt 182 poeng kom 36 fra fagjuryene og 146 fra folkestemmer.

Zelenskyj vil arrangere Eurovision i Mariupol

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gratulerer Kalush Orchestra med seieren i årets Eurovision Song Contest og sier han vil arrangere finalen i Mariupol.

– Vi skal gjøre vårt beste for å en dag å være vertskap for deltakerne og gjestene til Eurovision i ukrainske Mariupol. Fritt, fredfullt og gjenreist, skriver han på Telegram.

Ti personer drept i masseskyting i USA

Ti personer ble drept og tre ble såret i en masseskyting på et supermarked i Buffalo i delstaten New York i USA. Skytingen etterforskes som hatkriminalitet og rasistisk motivert voldelig ekstremisme, opplyser FBI.

Annonse
Annonse

I alt 11 av de 13 som ble skutt, var svarte amerikanere, melder The New York Times. En 18 år gammel mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap, som har en strafferamme på livstid i fengsel.

Nord-Korea melder om 15 nye koronadødsfall

Nord-Korea meldte om 15 nye dødsfall forårsaket av «feber». Nylig ble det første offisielle tilfelle av koronavirus registrert, og landet har stengt ned.

I alt har 42 personer dødd, og over 820 mennesker er blitt smittet av en febersykdom siden slutten av april, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA. Minst 324.000 får behandling.

Stopp for overfylt russebuss i Agder

Politiet i Agder grep inn og stanset en russebuss i Gjesdal i natt. Den stappfulle bussen hadde 66 personer om bord, over det dobbelte av det tillatte.

Sjåføren i 40-åren fikk førerkortet beslaglagt umiddelbart da politiet stanset bussen. Den var registrert for 29 personer.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 45 minutter siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 17 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 17 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Tor Hansen 19 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Terje SundsbøMøreaksen gir ikke fastlandssamband til Gossen, ekstraregningen for dette er sist angitt til 4,7 mrd. ved bygging av Møreaksen. Så ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKor mykje pengar er sett av. Kan du lese det av tabellen? Og samfunnsnytten?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse