Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
06 august 2022 22:13
Del på Facebook
Leder Sps ordførerforum Saxe Frøshaug tar til orde for makspris på strøm. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Leder Sps ordførerforum Saxe Frøshaug tar til orde for makspris på strøm. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Tiden er inne for å etablere en maksimalpris for strøm, heter det i en uttalelse fra Sps ordførere til sin egen regjering.

Uttalelsen kommer etter et møte fredag i Sps nasjonale ordførerforum om energikrisen, skriver Aftenposten.

Annonse
Annonse

«Tiden er inne for å etablere en maksimalpris for strøm som ligger på et nivå som innbyggere og næringsliv kjenner seg igjen i», heter det.

Forumet er et talerør for Sps rundt 135 ordførere og ledes av Saxe Frøshaug i Indre Østfold kommune. Han sier frustrasjonen er stor over regjeringens strømpolitikk blant ordførerne og lokalpolitikerne i partiet.

– Stort press i lang tid

– Man er frustrert over å ikke ha fått gjennomslag for kraftigere grep. Det har vært et stort press fra grasrota og ordførerne i lang tid, sier Frøshaug.

Denne frustrasjonen deles på fylkesnivå. Fylkesordfører Jon Askeland i Vestland sier til Dagbladet at frustrasjonen i partiet er stor.

– Det er mange som er svært utålmodige for at noe må skje, sier Askeland. Han tar blant annet til orde for økonomisk kompensasjon til næringslivet.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Samarbeider med Ap

Finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum skriver i en tekstmelding til Dagbladet at de jobber sammen med Arbeiderpartiet for å løse strømkrisen.

– Her jobber vi sammen med Ap for å få til resultater. Senterpartiet har over tid arbeidet for mer kontroll på strømmarkedet, og mer nasjonal styring av kraftpolitikken, skriver Vedum.

Han legger til at regjeringen allerede har varslet at den vil komme med flere nye grep for folk og næringsliv, blant annet gjennom å styrke strømstøtten, ta mer kontroll over strømeksporten og tiltak for næringslivet.

Møter mandag

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har kal de parlamentariske på Stortinget lederne inn til hastemøte på Statsministerens kontor vedrørende strømkrisen mandag klokken 8.30.

Like etterpå møter han partene i arbeidslivet, NHO og LO, om kraftsituasjonen. Der deltar også Vedum, samt næringsministeren og olje- og energiministeren.

Samme dag skal Stortingets presidentskap møtes for å ta stilling til en ekstraordinær innkalling av Stortinget for å vedta nye tiltak mot strømprisene og kraftsituasjonen.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 15 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse