Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
NTB
Artikkel
NTB
06 august 2022 22:13
Del på Facebook
Leder Sps ordførerforum Saxe Frøshaug tar til orde for makspris på strøm. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Leder Sps ordførerforum Saxe Frøshaug tar til orde for makspris på strøm. Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Tiden er inne for å etablere en maksimalpris for strøm, heter det i en uttalelse fra Sps ordførere til sin egen regjering.

Uttalelsen kommer etter et møte fredag i Sps nasjonale ordførerforum om energikrisen, skriver Aftenposten.

«Tiden er inne for å etablere en maksimalpris for strøm som ligger på et nivå som innbyggere og næringsliv kjenner seg igjen i», heter det.

Forumet er et talerør for Sps rundt 135 ordførere og ledes av Saxe Frøshaug i Indre Østfold kommune. Han sier frustrasjonen er stor over regjeringens strømpolitikk blant ordførerne og lokalpolitikerne i partiet.

– Stort press i lang tid

– Man er frustrert over å ikke ha fått gjennomslag for kraftigere grep. Det har vært et stort press fra grasrota og ordførerne i lang tid, sier Frøshaug.

Denne frustrasjonen deles på fylkesnivå. Fylkesordfører Jon Askeland i Vestland sier til Dagbladet at frustrasjonen i partiet er stor.

– Det er mange som er svært utålmodige for at noe må skje, sier Askeland. Han tar blant annet til orde for økonomisk kompensasjon til næringslivet.

annonse

Samarbeider med Ap

Finansminister og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum skriver i en tekstmelding til Dagbladet at de jobber sammen med Arbeiderpartiet for å løse strømkrisen.

– Her jobber vi sammen med Ap for å få til resultater. Senterpartiet har over tid arbeidet for mer kontroll på strømmarkedet, og mer nasjonal styring av kraftpolitikken, skriver Vedum.

Han legger til at regjeringen allerede har varslet at den vil komme med flere nye grep for folk og næringsliv, blant annet gjennom å styrke strømstøtten, ta mer kontroll over strømeksporten og tiltak for næringslivet.

Møter mandag

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har kal de parlamentariske på Stortinget lederne inn til hastemøte på Statsministerens kontor vedrørende strømkrisen mandag klokken 8.30.

Like etterpå møter han partene i arbeidslivet, NHO og LO, om kraftsituasjonen. Der deltar også Vedum, samt næringsministeren og olje- og energiministeren.

Samme dag skal Stortingets presidentskap møtes for å ta stilling til en ekstraordinær innkalling av Stortinget for å vedta nye tiltak mot strømprisene og kraftsituasjonen.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Det som Hofseth skriver her, er så logisk og klokkeklart at alle ser fornuften i det.Prosjektet Borgundfjord- og Veddetunnelen er ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Terje SundsbøSi ikke det du, her er den mest berømte.. Og neida, ikke nødvendigvis av innsig av vann, men dog... 300 ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg tror det skjer oftere at veier oppe i dagen blir stengt pga. mye vann/flom enn at undersjøiske tunneler stenges ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
Ser jo med klarhet nå, etter siste uværet , hvor rammet en kanbli av uvær - i undersjøiske tuneller! Tenker ...
Ketil Strand Andersen 2 dager siden Symbolpolitikk i bakvendtland
Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen ...
Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte