Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
29 august 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Matias Delacroix / AP / NTB
Foto: Matias Delacroix / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Venezuela og Colombia gjenoppretter de diplomatiske forbindelsene

Venezuela og Colombia er enige om å gjenoppta den diplomatiske kontakten igjen, tre år etter at forholdet ble lagt på is. Armando Benedetti, colombianernes nye ambassadør til Venezuela, ankom i går den venezuelanske hovedstaden Caracas.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Colombias tidligere president Ivan Duque var blant dem som sluttet helhjertet opp om Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó og anerkjente han som landets rettsmessige president etter valget i 2018.

Guaidó mente Maduros seier skyldtes valgfusk og fikk støtte fra en rekke vestlige land, blant dem USA. I februar 2019 brøt Duque de diplomatiske forbindelsene med Venezuela og stengte grensa.

Fristaden Christiania sier ja til boligbygging

Innbyggerne i Christiania i København sier ja til den danske regjeringens forslag om boligbygging i fristaden, opplyser en talsperson til nyhetsbyrået Ritzau. Dermed skal det bygges ut et boligareal på 15.000 kvadratmeter innen 2031. Det dreier seg om subsidierte boliger som skal avhjelpe boligmangel.

– Vi har sagt ja fordi det er noen ganske alvorlige ting som skje om vi ikke sier ja. Det var vanskelig å si nei, fordi vi da ville miste alle muligheter til å utvikle Christiania. Vi ville ikke ha økonomien til det, sa talsperson Hulda Mader natt til mandag.

I praksis betyr avtalen at 300 nye beboere vil flytte inn innen 2031, ifølge Ritzau.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Svigerinnen til Perus president beordres varetektsfengslet

En peruansk dommer har beordret at president Pedro Castillos korrupsjonsanklagede svigerinne blir varetektsfengslet i opptil to og et halvt år. Yenifer Paredes mistenkes for korrupsjon og hvitvasking og har bodd i presidentpalasset sammen med familien.

Dommer Johnny Gómez forklarte avgjørelsen med at det er høy sannsynlighet for at Paredes kan forsøke å flykte. Hun meldte seg selv til politiet 10. august, dagen etter at politiet rykket inn i presidentpalasset for å pågripe henne. Riksadvokaten i Peru har åpnet fem ulike etterforskninger av Castillo, som også mistenkes for korrupsjon. Paredes' forsvarere sier de vil anke avgjørelsen, og Castillo har avvist anklagene som er blitt rettet mot ham.

Flere aktører varsler strøm-demonstrasjon

Når Stortinget samles for å snakke om kraftsituasjonen 19. september, samler flere aktører seg til demonstrasjon utenfor. Hovedinitiativtaker er Industriaksjonen, og markeringen skjer i samarbeid med Facebook-gruppa «Vi som krever billigere strøm», skriver Klassekampen.

En rekke personer fra politiske partier, organisasjoner, næringsliv og privatpersoner vil holde appell, opplyser Boye Ullmann, leder i Industriaksjonen, til Energinytt24 – Facebook-gruppas egen nettavis.

Nye regler skal hjelpe ikke-digitale bankkunder

En ny bransjenorm fra Finans Norge skal forebygge digitalt utenforskap, noe som blant annet rammer mange eldre. Ifølge Aftenposten trer normen i kraft 1. november.

Blant annet heter det at bankene skal ha et tilbud som gjør det mulig å få kontoinformasjon, betale regninger og å overføre penger uten hjelp av digitale løsninger. Til kunder som ikke behersker de digitale løsningene, skal bankene tilby rådgivning.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse