Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
19 oktober 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Ibrahim Almadi / AP / NTB
Foto: Ibrahim Almadi / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 19. oktober

Amerikaner fengslet i Saudi-Arabia

En 72 år gammel amerikansk statsborger er dømt til 16 års fengsel i Saudi-Arabia for å ha lagt ut meldinger på Twitter med kritikk av landets myndigheter. Han er også ilagt 16 års reiseforbud etter at dommen er sonet. Mannen er bosatt i Florida og dro til Saudi-Arabia i november i fjor for å besøke familiemedlemmer. Der ble han pågrepet på flyplassen.

Annonse
Annonse

Saken knyttes til 14 meldinger han skrev på Twitter i løpet av de sju foregående årene. USA tok opp saken hans med Saudi-Arabia i desember i fjor, og har holdt tak i den på høyt nivå siden, foreløpig siste gang mandag denne uken, så langt uten noen løsning.

Estland: Russland trenger år på gjenoppbygging

Russland trenger trolig to til fire år på seg for å bygge opp igjen militæret til samme styrkenivå som før Ukraina-krigen. Det sa Estlands forsvarsminister Hanno Pevkur på et besøk i Washington. Han ser for seg en lang krig og oppfordrer Vesten til å stå på Ukrainas side inntil landet seirer på vegne av «den frie verdenen», sa han.

USA selger olje fra lager

President Joe Biden kommer i dag til å kunngjøre tilførsel av 15 millioner fat olje til markedet fra USAs strategiske oljereserver. Det uttalte en høytstående tjenestemann i Biden-administrasjonen i natt. Det dreier seg om de siste 15 millioner fatene av til sammen 180 millioner fat som USA kunngjorde i vår, som svar på prisøkningen knyttet til Russlands invasjon av Ukraina, uttaler tjenestemannen.

Annonse
Annonse

Dobbelt så dyre gårdsbruk

Siden 2010 er gjennomsnittsprisen på landbrukseiendommer som selges fritt, mer enn doblet. Snaut 9.500 av landets drøyt 180.000 landbrukseiendommer skiftet eiere, skriver Nationen. Seks av ti ble overført til familien, mens rundt 2.500 bruk ble solgt fritt. Gjennomsnittsprisen på disse endte på 3,1 millioner kroner, mot 2,95 millioner kroner året før. I 2010 lå gjennomsnittet rett under 1,5 millioner kroner.

USA og Mexico diskuterte migrasjon

Migrasjon var et sentralt samtaletema i en telefonsamtale mellom Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador og USAs president Joe Biden. Sikkerhet og økonomisk utvikling sto også på agendaen i samtalen, uttaler Lopez Obrador. Han beskriver samtalen med Biden som hyggelig og bekrefter at Biden skal delta på trepartsmøtet mellom Mexico, Canada og USA senere i år.

USA hjelper Cuba

USA gir humanitær hjelp til Cubas befolkning etter ødeleggelsene som ble utløst av orkanen Ian i slutten av september. Bistanden består av 2 millioner dollar i form av mat og andre nødvendige varer. Den kal leveres via uavhengige ikke-statlige organisasjoner som Røde Kors. Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez sier landet er takknemlig for hjelpen fra Washington.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse