Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
20 februar 2023 10:31
Del på Facebook
Foto: Vegard Breie
Foto: Vegard Breie
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nok en norsk rockelegende er klar for Kulturfabrikken. «Hver gang vi møtes»-aktuelle Bjørn Eidsvåg legger ut på turné og kommer til Kristiansund 24. november. Vi er stolte her på Kulturfabrikken, skriver Kulturfabrikken i en pressemelding.

Etter et halvt århundre i musikkbransjen står Bjørn Eidsvåg som en bauta i norsk musikkhistorie, og er en artist flere generasjoner av nordmenn har et sterkt forhold til.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

I vinter er han å se i «Hver gang vi møtes» på TV2, hvor hans program hadde seerrekord og ble den mest sette episoden i programmets historie.

I høst tar den folkekjære artisten med seg bandet sitt på turné, hvor publikum vil få både kjente og kjære låter, og muligens en live-versjon eller to fra «Hver gang vi møtes».

Siden premieren av «Hver gang vi møtes» har flere av Bjørns tolkninger entret topplisten over de mest populære låtene på Spotify i Norge. Samtidig har flere av de andre artistenes tolkinger av Bjørns låter tatt Norge med storm. I flere uker lå Emma Steinbakken sin versjon av «Floden» på 1.-plass og Isah og Maria Mena sin «Alt du vil ha» på 2.-plass.

Annonse
Annonse

Nå ser Bjørn fram til å møte publikum og legger ut på turné med bandet sitt.

– 2023 ser ut til å bli et utfordrende år. Det ligger en mørk sky over Europa. Høye strømpriser og høyere renter kjennes truende for mange. Men vi legger oss ikke ned, vi gjør hva vi kan for å løfte opp håp og kjærlighet. Vi har tro på gode møter og fine opplevelser. Og vi har tro på fortellingenes og musikkens evne til å løfte oss opp. Vi bidrar med vår lille skjerv og legger ut på turné igjen. Vi får nok ikke stoppet krigen eller senket strømprisene og renten, men vi vil gjerne spre håp og glede, forteller Bjørn.

Selv etter en lang og solid karriere er Bjørn stadig aktuell og evner å fornye sitt musikkuttrykk. Hans bakgrunn som prest og fra arbeid i psykiatrien har i stor grad påvirket låtene hans, men også hans evne til å formidle dem.

Utallige nordmenn har et nært forhold til låter som «Eg ser» og «Skyfri himmel». De nære og såre temaene gjenspeiler seg også i Bjørns konserter gjennom personlige historier som bærer preg av både alvor og humor. Han har en unik evne til å komme tett på sitt publikum, og det er i møte med publikum musikken og historiene får skinne som mest og leve videre i nye former.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse