Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
05 april 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Evan Vucci / AP / NTB
Foto: Evan Vucci / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Trump holdt tale etter tiltalen

Donald Trump ble i går den første amerikanske ekspresidenten som er tiltalt i en straffesak. I natt holdt han en tale foran flere av sine støttespillere, der han avviste anklagene og mente det var et forsøk på innblanding i neste års valg.

Annonse
Annonse

Den 25 minutter lange talen handlet i stor grad om tiltalen og andre etterforskninger rettet mot han, familien og selskapet hans.

Flere såret i sammenstøt i moské i Jerusalem

Israelsk politi tok seg inn i al-Aqsa-moskeen i Jerusalem i natt og angrep palestinere, ifølge palestinske medier. Politiet hevder de slo tilbake mot opprørere. Sju palestinere er skadd, ifølge Røde Halvmåne.

Denne måneden har det vært frykt for at situasjonen på Vestbredden tilspisses ytterligere, ettersom den muslimske hellige måneden ramadan faller på samme tid som jødedommens feiring av pesach – kjent som jødisk påske – og den kristne påsken.

Innstillinger for enkelte lokaltog i Oslo

Det er forsinkelser og innstillinger på Hovedbanen på grunn av en signalfeil mellom Bryn og Alna i Oslo. Dette gjelder tog som ikke kjører via Romeriksporten.

Annonse
Annonse

En oppdatering om situasjonen er ventet klokka 8.30 i dag, melder Bane Nor. Problemene rammer L1 Spikkestad – Asker – Oslo S – Lillestrøm.

Nesten en halv million samlet inn til hundeaksjon

En hund har stått fast på en fjellhylle på Lisle Storenut i Agder siden i går. Redningsaksjonen er avsluttet og politiet ber folk holde seg unna det farlige området. Det skal gjøres en ny vurdering av situasjonen i dag.

Imens er det opprettet en privat innsamlingsaksjon, en Spleis, for å finansiere helikopterredning av hunden. Ved 5-tiden i natt hadde det kommet inn nærmere 500.000 kroner.

Tennis: Eikeri slått ut i double i USA

Tennisspiller Ulrikke Eikeri og doublepartner Miriam Kolodziejova tapte for Storm Hunter og Caroline Dolehide i WTA-turneringen i USA.

Den norsk-tsjekkiske duoen tapte med settsifrene 5-7, 3-6. Australske Hunter er rangert som en av verdens beste i double, og sammen med amerikanske Dolehide tok hun seieren i første runde av turneringen i Charleston.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse