Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
01 mai 2023 06:05
Del på Facebook
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, mandag 1. mai.

Arbeidernes dag, 1. mai, markeres landet over

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltar i markeringen av Arbeiderbevegelsens kamp- og solidaritetsdag i Brumunddal, Gjøvik, Lillehammer, Hamar og Tangen. Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) er hovedtaler på Torgallmenningen i Bergen, mens utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) deltar på arrangement i Kristiansand, Mandal, Arendal, Grimstad og Gjerstad. Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) er i Rogaland, og skal innom Karmøy, Haugesund og Sauda.

Annonse
Annonse

1. mai-markeringen på Youngstorget i Oslo

Årets talere på Youngstorget er Siavash Mobasheri (R), Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) Sirin Stav (MDG) og Raymond Johansen (Ap). Deretter går årets 1. mai-tog litt før klokka 13. Årets 1. mai-parole er fra LO er: Trygghet i fellesskap.

LO-lederen til Rjukan 1. mai

LO-leder Peggy Hessen Følsvik besøker Rjukan, en by med lange industritradisjoner, der blant annet Norsk Hydro bygde verdens første kommersielle tungtvannsanlegg på Vemork. Hessen er hovedtaler på Såheim Folkets Hus og på Norsk Industriarbeidermuseum.

Seltzer er hovedtaler i Fredrikstad

Thomas Seltzer er godt kjent fra bandet Turboneger og som programleder for «Trygdekontoret». Mandag holder kjendisen med amerikansk statsborgerskap hovedtalen ved 1. mai-markeringen i Fredrikstad.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Arbeidernes dag markeres verden over

I Frankrike er det varslet nye streiker og protester mot pensjonsreformen, og også i andre land er det 1. mai-markeringer.

Internasjonalt Afghanistan-møte

Qatar arrangerer et FN-støttet internasjonalt møte om Afghanistan. FNs generalsekretær António Guterres deltar på møtet, som varer til i morgen.

Duket for klassisk fotballderby

Erkerivalene Vålerenga og Lillestrøm møtes klokka 18 i Oslo, i fjerde runde av eliteserien. Vålerenga har fått en tung start på sesongen med én seier og to tap. LSK står med tre poeng mer hittil denne sesongen og skal i tillegg spille cupfinale mot Brann i midten av mai.

Maanums Arsenal spiller i semifinalen i mesterligaen

Arsenal har solgt ut Emirates Stadium foran returoppgjøret mot Wolfsburg i semifinalen i kvinnenes Champions League. Dermed blir det over 60.000 tilskuere, og kampen spilles i dag klokka 18.30. Det er første gang kvinnelaget har solgt ut stadion. Den første kampen, på tysk jord, endte 2-2 etter en sterk opphenting fra London-laget.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøMin analyse er:Tospannet RR og TS arbeider febrilsk for å understøtte økonomien i prosjektet Molde til Julbøen, og vidare over ...
Terje Sundsbø 2 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet for flytting av fergeleiet ut av sentrum i Molde er all trafikken som kommer fra fergene ved hvert anløp. ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for flytting? ÅDT ligg stabilt.
Terje Sundsbø 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrBehovet er langt større nå enn for 30-40 år siden. Fergeleiet ligger bokstavelig talt i sentrum av Molde, så ALL ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva er behovet for å flytte fergeleiet i Molde? Kor mykje av ÅDT på 2350 svinger kjem frå/til Molde sentrum? Utfordringa ...
Terje Sundsbø 17 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrMange år før tankene om Fergefri E39 ble lansert, var det forslag om å flytte fergeleiet i Molde ut av ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse