Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 mai 2023 12:00
Del på Facebook
Operatørene på norsk sokkel anslår at de vil investere nesten 200 milliarder kroner i år, går det fram av oppjusterte tall fra SSB. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Operatørene på norsk sokkel anslår at de vil investere nesten 200 milliarder kroner i år, går det fram av oppjusterte tall fra SSB. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Etter svært lave investeringer på norsk sokkel under koronapandemien, legger operatørene opp til å investere 198 milliarder kroner i år.

Dette går fram av de oppjusterte oljeinvesteringene som Statistisk sentralbyrå la fram torsdag.

annonse

I de justerte tallene torsdag går det fram at operatørene anslår investeringene i år til å beløpe seg til 197,8 milliarder kroner. Det er 5,3 prosent mer enn anslaget i forrige kvartal.

Det forventes at oppgangen vil fortsette inn i neste år. For 2024 anslår selskapene at de vil investere 181,9 milliarder kroner i næringene rørtransport og utvinning av olje og gass. Sammenlignet med hva oljenæringen for ett år siden anslo for investeringer i andre kvartal i år, er dette nesten 40 prosent høyere.

annonse

Etter svært lave investeringer under koronapandemien, strømmet aktørene på norsk sokkel til kort tid før jul og leverte rekordmange til mot slutten av året og leverte planer for utvikling og drift (PUD) av olje- og gassfelter i Nordsjøen.

– I Stortingets skattetiltakspakke, som ble vedtatt i juni i 2020 for å avhjelpe næringen i forbindelse med det kraftige oljeprisfallet tidlig i koronapandemien, ble det gitt gunstig beskatning på alle utbygginger det ble levert PUD på før utgangen av fjoråret. Det er bakgrunnen for at det ble levert svært mange PUD-er i fjor, de fleste av dem helt mot slutten av året, skriver SSB.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Klippfiskadagan 2023

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 5 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 5 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Ketil Strand Andersen 10 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte