Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
18 oktober 2023 15:15
Del på Facebook
Trener Gjert Ingebrigtsen får ikke reise til Sierra Nevada. Foto: Geir Olsen / NTB
Trener Gjert Ingebrigtsen får ikke reise til Sierra Nevada. Foto: Geir Olsen / NTB

Gjert Ingebrigtsen får ikke delta når eleven Narve Gilje Nordås reiser til spanske Sierra Nevada på høydeleir. Det forstår advokat John Christian Elden lite av.

Opplysningen om at Gjert Ingebrigtsen ikke skal være med på den kommende treningsleiren i Spania får VG bekreftet av både Nordås og friidrettsforbundets toppidrettsansvarlige Håvard Tjørhom.

Annonse
Annonse

Samtidig som Nordås skal til Sierra Nevada, skal Ingebrigtsen-brødrene trene på samme sted. Tjørhom bekrefter at forbundet har besluttet at pappa Ingebrigtsen ikke skal reise til Spania.

– Det stemmer. Det ville ikke vært naturlig at Gjert skulle dratt dit nå, sier han.

Advokat John Christian Elden, som er engasjert av Gjert Ingebrigtsen i den betente konflikten med friidrettsforbundet, forstår lite av det.

– Det er meningsløst at friidrettsforbundet ødelegger for Narves treningsmuligheter fremfor å ta stilling til en privat konflikt mellom voksne mannfolk, sier han til NTB.

– Burde vært løst

Under treningsleiren i Spania skal Gilje Nordås og Ingebrigtsen-brødrene benytte seg av de samme fasilitetene. Friidrettsforbundet har lagt til rette for at de skal trene til ulike tider.

Konflikten som innbefatter Gjert Ingebrigtsen, hans tre løpersønner og Nordås har fått stor oppmerksomhet i offentligheten de siste månedene. I forrige uke ble det kjent at friidrettsforbundet har besluttet å ikke tildele pappa Ingebrigtsen trenerakkreditering til innendørs-VM og EM neste år.

Tirsdag sa advokat Elden til VG at forbundet framsatte det han karakteriserer som ærekrenkende påstander da beslutningen rundt de nevnte akkrediteringene ble kommunisert ut. Han ga videre uttrykk for at det således er nødvendig at Ingebrigtsen får en uforbeholden unnskyldning fra forbundets side.

– Denne konflikten burde vært løst på helt andre arenaer enn i idretten. Hvis alle oppfører seg som folk, går dette veldig bra og uten å bli advokatmat, sier Elden i en kommentar til NTB onsdag.

Annonse
Annonse

Ny utsettelse

Friidrettsforbundet har på sin side engasjert advokat Tore Lerheim i den betente saken. NTB har stilt Lerheim spørsmål om hvordan han vurderer påstanden om at det er framsatt ærekrenkelser mot Gjert Ingebrigtsen fra forbundets side.

«Saken er krevende for alle involverte, og jeg ber om forståelse for at det ikke er ønskelig å gi flere kommentarer i saken før partene har møttes og får anledning til å snakke sammen», svarer han.

Det er inntil videre ikke kjent når møtet mellom partene vil finne sted. Onsdag meldte TV 2 at forbundet har bedt om en ny utsettelse på grunn av reisevirksomhet.

I forbindelse med uttaket av neste års landslag tirsdag betegnet sportssjef Erlend Slokvik i Norges Friidrettsforbund den betente Ingebrigtsen-saken som den vanskeligste han noen gang har håndtert.

– Det er veldig krevende. Jeg har i min tidligere jobb både sagt opp toppledere i næringslivet og gjort tøffe prioriteringer i idretten. Jeg har nok aldri vært så sliten etter et mesterskap som jeg var i år, sa han til NTB.

Får Svela som hjelper

Narve Gilje Nordås får med seg Per Svela som treningskompis og hjelper til Sierra Nevada som følge av at Gjert Ingebrigtsen blir hjemme.

– Det er urettferdig at forbundet ikke lar ham bli med. I den grad han har vært i Sierra Nevada, har han aldri skapt ubehagelige situasjoner. Det er ingen grunn til en slik løsning, sier Nordås til VG om trenerens uteblivelse.

Overfor avisen begrunner sportssjef Slovik beslutningen slik:

– NFIF har ikke booket plass for Gjert Ingebrigtsen ved sportssenteret i Sierra Nevada. Vi har kun booket plasser for våre utøvere som skal trene der i oktober og november. En booking gir adgang til treningssenteret innendørs. Senteret har et begrenset antall plasser, og det er senterets eier som behandler forespørslene om booking og dermed adgang.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse