Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
08 desember 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Fatima Shbair / AP / NTB
Foto: Fatima Shbair / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 8. desember.

FN: Umulig å drive humanitær operasjon

Etter at Israel først ga sivilbefolkningen på Gazastripen beskjed om å evakuere til sør, har kamphandlingene nå tatt seg kraftig opp også sør i enklaven. Israelske styrker er i aksjon i storbyen Khan Younis, og sivile blir stadig bedt om å evakuere til nye såkalte trygge soner.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Vi har ikke en humanitær operasjon gående i Sør-Gaza, vi kan ikke lenger omtale det som det, sier FNs nødhjelpssjef Martin Griffiths.

Ny tiltale mot Hunter Biden

USAs justisdepartement har tatt ut ni nye tiltalepunkter om skatteunndragelse mot Hunter Biden, sønnen til president Joe Biden. Tre av lovbruddene regnes som grove. Strafferammen er på opptil 17 års fengsel.

I rettsdokumentene står det at departementet mener Biden har unndratt minst 1,4 millioner dollar i føderal inntektsskatt. I stedte for å betale skatt har han brukt store summer på en overdådig livsstil, skriver departementet.

Golfstjerne klar for saudiske LIV

En av verdens beste golfere melder overgang fra PGA-touren til LIV-touren, som er sponset av Saudi-Arabia. Jon Rahm, som har vunnet både Masters-turneringen og US Open, bekreftet det i natt.

Annonse
Annonse

– Nå er det offisielt. Dette er meg, som etter alle ryktene sier at jeg offisielt slutter meg til LIV Golf, sier Rahm til Fox News.

Forlenget fengsling for Navalnyjs advokater

Fengslingen av tre advokater som tidligere har representert den fengslede russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj, er forlenget til 13. mars, i påvente av en dom.

Advokatene ble pågrepet i oktober, anklaget for å tilhøre en ekstremistgruppe. Saken mot dem oppfattes som et forsøk på å øke presset mot Navalnyj.

Domstol avsatte Brasils fotballpresident

En domstol i Rio de Janeiro har avsatt presidenten i Brasils fotballforbund på grunn av uregelmessigheter i valget i fjor.

Ednaldo Rodrigues, som først ble midlertidig ansatt som fotballpresident i 2021, vant presidentvalget i fjor. Domstolen gir fotballforbundet beskjed om å avholde nytt valg innen 30 dager. Saken kan gjøre at Fifa innfører sanksjoner mot Brasil.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg har aldri snakka om 2050. Det er eit virvar i di boble.Prosentrekning kan eg.Kor unison stemninga er når pengene ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrTidligere har du vist til SVV sin Planbeskrivelse E39 Ørskogfjellet-Vik, og henvist til tallet 1200 som reduksjonen i trafikken ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøÅDT på Ørskogfjellet i vurderingsåret 2021 er ca. 4200 iflg. SVV. Av dette er ein andel på 1200 forventa å ...
Terje Sundsbø 21 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at Naturvernforbundet fortsatt mener at siden trafikken på dagens E39 gjennom Skorgedalen blir redusert med 1200 ÅDT i ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg er fullstendig klar over dagens tall, også for FV661. For å sikre grunnlag for arbeidet har eg løpande konsultering hos ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg har ikke gjort noe regnestykke. Jeg har kun sitert SVV sine utsagn fra side 78/79: https://www.vegvesen.no/contentassets/bd2893c57ec24684b00e5c346f507166/planbeskrivelse_vedtatt.pdfSVV sier: «Etter at ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse