Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
08 desember 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Fatima Shbair / AP / NTB
Foto: Fatima Shbair / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 8. desember.

FN: Umulig å drive humanitær operasjon

Etter at Israel først ga sivilbefolkningen på Gazastripen beskjed om å evakuere til sør, har kamphandlingene nå tatt seg kraftig opp også sør i enklaven. Israelske styrker er i aksjon i storbyen Khan Younis, og sivile blir stadig bedt om å evakuere til nye såkalte trygge soner.

Annonse
Annonse

– Vi har ikke en humanitær operasjon gående i Sør-Gaza, vi kan ikke lenger omtale det som det, sier FNs nødhjelpssjef Martin Griffiths.

Ny tiltale mot Hunter Biden

USAs justisdepartement har tatt ut ni nye tiltalepunkter om skatteunndragelse mot Hunter Biden, sønnen til president Joe Biden. Tre av lovbruddene regnes som grove. Strafferammen er på opptil 17 års fengsel.

I rettsdokumentene står det at departementet mener Biden har unndratt minst 1,4 millioner dollar i føderal inntektsskatt. I stedte for å betale skatt har han brukt store summer på en overdådig livsstil, skriver departementet.

Golfstjerne klar for saudiske LIV

En av verdens beste golfere melder overgang fra PGA-touren til LIV-touren, som er sponset av Saudi-Arabia. Jon Rahm, som har vunnet både Masters-turneringen og US Open, bekreftet det i natt.

Annonse
Annonse

– Nå er det offisielt. Dette er meg, som etter alle ryktene sier at jeg offisielt slutter meg til LIV Golf, sier Rahm til Fox News.

Forlenget fengsling for Navalnyjs advokater

Fengslingen av tre advokater som tidligere har representert den fengslede russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj, er forlenget til 13. mars, i påvente av en dom.

Advokatene ble pågrepet i oktober, anklaget for å tilhøre en ekstremistgruppe. Saken mot dem oppfattes som et forsøk på å øke presset mot Navalnyj.

Domstol avsatte Brasils fotballpresident

En domstol i Rio de Janeiro har avsatt presidenten i Brasils fotballforbund på grunn av uregelmessigheter i valget i fjor.

Ednaldo Rodrigues, som først ble midlertidig ansatt som fotballpresident i 2021, vant presidentvalget i fjor. Domstolen gir fotballforbundet beskjed om å avholde nytt valg innen 30 dager. Saken kan gjøre at Fifa innfører sanksjoner mot Brasil.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse