Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
08 februar 2024 05:45
Del på Facebook
Foto: Kristopher Radder / The Brattleboro Reformer / AP / NTB
Foto: Kristopher Radder / The Brattleboro Reformer / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Biden-utfordrer Williamson gir seg

Marianne Williamson, forfatteren som har vært den ene av Joe Bidens to utfordrere, gir opp kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat. Det kunngjorde hun i natt norsk tid.

Annonse
Annonse

Williamson fikk bare 4 prosent av stemmene i primærvalget i New Hampshire. Hun deltok likevel i ytterligere to primærvalg, i South Carolina og Nevada, der hun fikk henholdsvis 2 og 3 prosents oppslutning.

Nord-Korea brytersamarbeid med Sør-Korea

Avstanden mellom Nord- og Sør-Korea fortsetter å øke etter at landet i nord har bestemt seg for å skrote alt økonomisk samarbeid med naboen i sør.

Vedtaket som ble gjort i folkeforsamlingen i natt norsk tid, innebærer at alle avtaler om slikt samarbeid skrinlegges, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Sterk 2023-slutt for Disney

Avslutningen på 2023 ble bedre enn ventet for Disney-konsernet, som kuttet kostnader og fikk økte inntekter fra fornøyelsesparkene. Omsetningen endte på 23,5 milliarder dollar, omtrent på nivå med hva den var for perioden i 2022. Fortjenesten ble 1,91 milliarder dollar, en økning på 49 prosent.

Disney-sjef Bob Iger opplyser at selskapet er i rute med å gjøre strømmetjenestene lønnsomme. Blant annet vil kundene på Disney+ i mars kunne se Taylor Swift's «The Eras Tour (Taylor's Version)».

Valget i Pakistan er i gang

Valglokalene i Pakistan åpnet i natt norsk tid, og innenriksdepartementet har besluttet å stenge mobilnettet i forbindelse med valgdagen. Årsaken er behovet for å «opprettholde lov og orden», opplyser en talsmann for departementet i en uttalelse.

Annonse
Annonse

– Dyrebare liv har gått tapt i angrep den siste tiden, og sikkerhetstiltak er avgjørende for å opprettholde lov og orden og potensielle trusler, sier talsmannen.

Spesialetterforskningen av Biden er ferdig

Spesialetterforskningen av president Joe Bidens håndtering av fortrolige dokumenter er ferdig, og det publiseres snart en rapport, opplyste justisminister Merrick Garland i natt norsk tid.

Justisministeren går ikke i detalj om konklusjonene i rapporten fra spesialetterforsker Robert Hur, men sier at han forplikter seg til å legge fram så mye som mulig.

Kvinne til sykehus etter ulykke i Bergen

En kvinne i 40-årene skal ha forsøkt å dytte bilen, men havnet i klem mellom kjøretøyet og en mur, opplyser politiet til Bergens Tidende.

Kvinnen ble fraktet til Haukeland sykehus – hun var våken og bevisst etter ulykken. Bilføreren har fått beslaglagt førerkortet.

Lillebergs Tampa Bay tapte

Emil Lilleberg og hans Tampa Bay Lightning tapte 13 i NHL-oppgjøret borte mot New York Rangers i natt norsk tid. Lilleberg fikk til sammen 17 minutter og 55 sekunder på isen.

Etter en målløs førsteperiode var det Jimmy Vesey som sendte hjemmelaget i føringen i midtperioden med et lurt skudd før to minutter var spilt. Tampa Bay reduserte i tredje periode, men minuttet før slutt satte Vesey inn sitt andre og vertenes tredje mål – og fastsatte sluttresultatet til 3–1.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøSamferdselskomiteen er ikkje SD, og Lien hevder at elbilar lader både oppover og nedover bakke. Kor mykje makt har Sp?
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøKva med den gamle tanken om Reknes og bytunell?Og bypakke på linje med Ålesund og Kristiansund?Eller har tilliten til Møreaksen ...
Terje Sundsbø 6 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDu leser ikke de linkene jeg gir deg, gjør du? Da vil du se at det ikke er lokale politikere ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøNo er det ein gang slik at det var SVV som ikkje fann rom for Møreaksen i si innstilling til ...
Terje Sundsbø 18 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrEn av konsekvensene av en utsettelse av Møreaksen er flytting av fergeleiet ut fra sentrum av Molde. Denne flyttingen har ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøBare å kaste korta dine.Du har gått surr i virvaret av premisser.
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse