Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
09 mars 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB
Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Flertall for budsjettavtale i Senatet

Med bare timer igjen før en mulig delvis offentlig nedstengning ble det flertall i det amerikanske Senatet for en budsjettavtale. Uten en avtale ville store deler av det amerikanske statsapparatet ha blitt nedstengt fra midnatt lokal tid.

Annonse
Annonse

75 representanter stemte for, mens 22 stemte mot. Nå sendes forslaget til president Joe Biden for undertegning. Pakken på 467,5 milliarder dollar – rundt 4,9 billioner norske kroner – omfatter landbruk, transport, boliger, energi, krigsveteraner og andre formål. Disse finansieres til slutten av budsjettåret, som er 30. september.

USA sier nødhjelpspakke ikke kom fra dem

Nødhjelpspakken som skal ha forårsaket dødsfallene til fem personer på Gazastripen, kom ikke fra USA, opplyser den amerikanske sentralkommandoen. Fem mennesker døde i Gaza da de ble truffet av en stor pakke med nødhjelp med en fallskjerm som ikke åpnet seg skikkelig, ifølge helsemyndighetene i området.

– Vi er klar over meldinger om at sivile har blitt drept i Gaza som følge av humanitære luftslipp. Dette var ikke et resultat av amerikanske luftslipp, opplyser Den amerikanske sentralkommandoen (Centcom).

Altman tilbake i styret til OpenAI

Sam Altman får på ny plass i styret til OpenAI. Han har tidligere fått jobben som toppsjef, etter først å ha fått sparken. En ekstern gransking har konkludert at OpenAI, som har fått mye oppmerksomhet for utviklingen av kunstig intelligens (KI), har full tillit til Altman.

Granskningen slår fast at sparkingen var «en følge av sammenbrudd i forhold og tap av tillit» mellom Altman og det forrige styret.

Skyting ved Haitis presidentpalass

Det er observert kraftig skyting i nærheten av presidentpalasset i Haitis hovedstad Port-au-Prince, ifølge nyhetsbyrået EFE. Det dreier seg ifølge Reuters om Det nasjonale palass, også kjent som Presidentpalasset.

Mektige kriminelle gjenger truer med å starte borgerkrig om ikke statsminister Ariel Henry trekker seg. Gjengene kontrollerer store deler av landet, og de kunngjorde i forrige uke at de sammen vil tvinge Henry til å gå av. Henry har sittet ved makten siden president Jovenel Moïse ble drept i 2021.

Tre døde i helikopterstyrt i Texas

Et helikopter med medlemmer av Nasjonalgarden og grensevakter har styrtet i den amerikanske delstaten Texas. Tre personer har mistet livet, opplyser en tjenestemann i delstaten ifølge nyhetsbyrået AP.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Ulykken skjedde i byen La Grulla i Rio Grande-dalen, rett ved grensa til Mexico.

Ransforsøk med kniv i Oslo sentrum

Politiet har kontroll på to mindreårige personer etter et ransforsøk i Oslo sentrum i natt. Det skal ha blitt brukt kniv, men ingen personer ble skadd, opplyste politiet ved 1.30-tiden.

Ifølge politiet er det snakk om to gutter på 14 og 16 år. Ettersom de to er mindreårige blir de fulgt opp videre av barnevernet.

Høyre faller på ny måling

Høyre faller 1,9 prosentpoeng og får 25,7 prosent på en ny måling gjort for Nationen og Klassekampen som ble publisert i natt. Frp fortsetter den gode trenden og går fram 1,1 prosentpoeng til 14,8 prosent. Valganalytiker Svein Tore Marthinsen mener Frp nå appellerer både unge og eldre, og at partiet har blitt bredere enn de var for noen år siden.

Målingen i sin helhet ser slik ut: Rødt 5 (+0,7), SV 9,4 (+0,3), Ap 18,6 (-1,9), Sp 5,9 (-0,6), INP 1,3 (-1,7), MDG 4,4 (+1,7), KrF 4,8 (+1,3), Venstre 6,4 (+0,7), Høyre 25,7 (-1,9), Frp 14,8 (+1,1) og andre 3,7 (+0,4).

Mann til legevakt etter boligbrann i Lofoten

En mann ble tatt med til legevakt etter å ha pustet inn en del røyk under en brann i en enebolig i Vestvågøy i Lofoten i Nordland. Nødetatene rykket ved 3.45-tiden ut etter melding om brann.

Det sto åpne flammer ut av et vindu i huset, trolig et vaskerom. Ifølge politiet var brannen for det meste isolert der. Ved 4-tiden ble det meldt at brannen var under kontroll.

Slovak venter for Ruud i storturnering i USA

Norges tennisstjerne Casper Ruud møter Lukas Klein i den andre runde i Indian Wells-turneringen i USA. Ruud er seedet som nummer ni i turneringen og fikk walkover i den første runden.

I den første runden i Indian Wells i natt norsk tid slo Klein amerikanske Nicolas Moreno de Alboran 7-6, 6–4. Slovaken er like gammel som Ruud, men har ikke hatt den samme utviklingen siden de møttes i en challengerturnering for seks år siden. Klein er rangert som nummer 141 i verden og har på det høyeste vært på 133.-plass.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 30 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøGjelsvik tenker og vil at SVV skal sjå. Mindre håndfast kan det knapt nok bli når han spela opp preludium til ...
Terje Sundsbø 53 minutter siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrDet er ikke plass til flere rundkjøringer i sentrum. Vi har allerede en ved Roseby øst, en ved Roseby vest ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøDu må sjå på det totale trafikkbildet, inkludert vest for Molde sentrum, rundkjøringa ved Roseby, Fannestrandsveien, Frænaveien etc. Alke utrusta ...
Terje Sundsbø 5 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrTror du det bare er trafikken i den ene retningen som skaper trafikk-kaos? Bli voksen, din barnslige kverulering er ikke Naturvernforbundet ...
Geir Ole Sætremyr 7 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Terje SundsbøEr ferga årsak til ÅDT på 8000 når ein svinger til høgre mot øst? Kor mange frå ferga skal svinge ...
Terje Sundsbø 9 timer siden E39 – Livsnerven på Vestlandet
@Geir Ole SætremyrEn stadig mer underdimensjonert vei, uten utvidelsesmuligheter. Fergetrafikken må ut av sentrum. Hva er det du ikke forstår?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse