Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
06 februar 2018 09:15
Del på Facebook
Justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier hun er positiv til alle forslag som kan begrense antallet ubegrunnede asylsøknader. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier hun er positiv til alle forslag som kan begrense antallet ubegrunnede asylsøknader. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) er positiv til de danske sosialdemokratenes forslag om å fjerne retten til å søke asyl på dansk jord.

De danske sosialdemokratenes partileder Mette Fredriksen tok mandag til orde for at Danmark skal opprette egne mottakssentre for flyktninger i andre land og samtidig stenge adgangen til å søke asyl på dansk jord.

Mens Høyres innvandringspolitiske talskvinne Kristin Ørmen Johnsen har sagt hun er kritisk til det danske forslaget, er Listhaug positiv, skriver Minerva.

– Som det fremgår av regjeringsplattformen, er en av mulighetene vi må se på – i samarbeid med EU – å opprette asylsentre utenfor Europa, sier Listhaug.

Hun sier hun håper at Arbeiderpartiet nå vil lære av sitt søsterparti i Danmark, slik at Frp kan få flertall for flere innstramminger.

Lær av Danmark
– Sist Ap mente noe konkret om asylpolitikk, endte det opp med liberaliseringer for afghanske menn uten beskyttelsesbehov. Ap har de siste tiårene utsatt Norge for en asylpolitikk som har ført til hundretusenvis av ikke-vestlige innvandrere på rekordtid.

Hun mener Ap må lære av sine danske kolleger.

– Jeg håper de nå våkner og lytter til søsterpartiet sitt og blir med oss på innstramming av familieinnvandring og høyere krav til statsborgerskap, sier justisministeren.

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han er enig med de danske sosialdemokratene at framtidas vei inn i Norge hovedsakelig må være som kvoteflyktning. Støre sier tiden med stor strøm av flyktninger til Norge kan være over.

– Norges hovedstrategi bør framover være at de som skal få komme, er kvoteflyktninger via FN, sa han under SAMAK-møtet i Stockholm.

Samtidig sa han at han ikke vil gå inn på sitt danske søsterpartis linje.

– Du skal fortsatt kunne søke asyl i Norge, og vi skal kunne beskytte de som er forfulgt fra krig, slår Støre fast overfor NRK.

Respekt for danskene
Aps innvandringspolitiske talsmann Masud Gharahkhani, utdypet dette på NRKs Politisk Kvarter tirsdag.

– Jeg har veldig respekt for det danskene sier. Det sosialdemokratene erkjenner, og som vi i Ap er enige i, er at asylinstituttet er på bristepunktet. Asylinstituttet handler om å hjelpe mennesker i nød. Dessverre ser vi i dag at dagens ordning stimulerer menneskesmugling og organisert kriminalitet, sa Gharahkhani.

– Men vi tror ikke danskene kan løse dette. Får vi til et felles EU-system så blir det mer rettferdig. Norge bør være førende i den debatten, sa han.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse