Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent.
Per Helge Pedersen, fast skribent.

Nå må samfunnseliten i Kristiansund gå i seg selv. Etter at det i lange tider har kommet mange harmdirrende innlegg både i Tidens Krav og på sosiale medier om problemene i bl.a. eldreomsorgen i Kristiansund, svarer nå Helge Kruse med et harmdirrende innlegg hvor han rakker ned på meg som person og på det engasjement jeg har for at Kristiansund skal bli en bedre by for alle – også for eldre og syke mennesker.

Jeg har ryggrad og kunnskap
La det være klart Helge Kruse – jeg er «tjukkøra» nok til å ta de angrep du kommer med. Jeg har valgt å gå ut i denne krigen med de problemer det kan medføre – men jeg har ryggrad og kunnskap nok til å stå i krigen. Jeg hadde håpet at du og alle andre politikere i Kristiansund også sto frem for de svakeste i samfunnet. Men der svikter dere (nesten alle) folkevalgte i denne byen.

Hva har du å lære bort, Helge Kruse?
Det er i alle fall en ting du ikke skal lære meg Helge Kruse, og det er hvordan offentlige budsjetter utformes og hvordan stat, fylkeskommune og kommune drives. Jeg har jobbet med dette i mer enn 50 år! At vi i dag har politikere som har delegert det meste av sin makt til byråkrater, har gjort at demokratiet er i alvorlig fare. At mange politikere rekrutteres fra offentlig sektor, gjør ikke situasjonen bedre. Selvsagt er det mulig å prioritere. Men da må det være vilje og kunnskap hos politikerne. Jeg tror at både viljen og kunnskapen mangler. Det er derfor vi ser så mye samrøre og så mye elendighet.

Ellers skal jeg fortelle deg Helge Kruse, at jeg i alle år har stått opp for denne byen. Jeg har vært en ambassadør på mange plan – og jeg har tilført byen mye. Jeg tror jeg kjenner byens historie bedre enn deg og mange andre som i dag sitter i bystyret. Det at dagens kommunale elite ikke tåler at noen stiller spørsmål, får jeg leve med. Men jeg lar meg ikke kneble av deg og dine meningsfeller. Jeg tror at det er langt flere mennesker i Kristiansund som deler mitt syn enn som deler ditt syn.

Folk er oppgitte og frustrerte 
Folket i byen er gått lei. Jeg snakker med mange og jeg får mange tilbakemeldinger. Folk fleste savner de gode politikerne som jobber for deres saker. Du som er en del av systemet (og som er medskyldig i elendigheten) er faktisk den første som har reagert med sinne og forbannelse.

Dere politikere har fortsatt mulighet til å snu. Dere har fortsatt mulighet til å vise at dere som er folkevalgte tillitsmenn kan gjøre noe. Det å kritisere den som påpeker problemer og svakheter er en kjent metode for maktpersoner.

Det bystyremøtet jeg overvar deler av, er noe av den mest selsomme forestillingen jeg har vært med på. Og jeg har vært med på mange selsomme forestillinger. I stedet for å gå ned i skyttergravene for å forsvare en tafatt politikk bør dere komme dere opp. Dere må lære dere til å lytte til folket og ikke bare til byråkratene. Dere skal tjene folket, ikke samfunnseliten.

Mitt inntrykk er at både politikere og byråkrater bruker det meste av tiden på seminarer. Deres syn må være i en egen boble hvor solen skinner døgnet rundt. Men virkelighetens verden er en annen. Dere har aldri hatt en større pengebinge i Kristiansund som i de fleste andre kommuner. Men hvordan disponerer dere midlene? De burde være politikernes ansvar.

Og er det en ting jeg har sloss for i hele mitt liv – også den gangen jeg var politiker – så er det for å gjøre Nordmøre bedre.

Helge Kruse skriver i en kommentar på KSU.NOs Facebook-side:

Per Helge Pedersen har gjort seg til selvbeslått ridder av å skjelle ut sin hjemby. Først var det byens eldreomsorg og helsepolitikk som fikk gjennomgå, og ansatte og politikere fikk passet påskrevet. De var hjerteløse og inkompetente, og det ble fulgt opp med en inderlig bønn om at de måtte bli veldig gamle slik at de fikk smake sin egen politikk.

Per Helge høster applaus for sine modige innspill, og folk applauderer han på gata. Etter hver bytur trekker han seg tilbake til sitt landsted og hamrer ned nye innlegg der han skjeller ut de samme personene og funksjonene. I kveld var han til stede på bystyremøte, og han deler raust sine inntrykk fra galleriet med sine leser. Og applausen kommer. Igjen kommer det nedlatende kommentarer om politikere og ansatte i kommunen der han beskriver deres inkompetanse, og forteller sine lesere hvor mye bedre alt var før. Jeg har respekt for at du kjemper for din mors rettigheter, Per Helge, og jeg tror deg når du sier at du snakker med mange og får mange henvendelser, om hvor dårlig det står til i byen. Men det er det mange andre som gjør også, som jobber ræva av seg for at eldre og syke skal få det bedre. Jeg trodde faktisk at du, etter et langt liv som journalist og skribent hadde såpass mye innsyn i kommunens budsjetter og prioriteringer, at du visste at det ikke var bare å flytte penger fra den ene posten til den andre?

Som politikere skal vi tåle kritikk og folkets skarpe blikk på det vi vedtar, men vi trenger ikke å tåle at en mann og hans meninger blir løftet fram som sannheter på styre og stell i byen. Per Helge Pedersen, du er i stor grad med på å legge sten til byrden når det gjelder å snakke ned byen. Du får fram det primitive og negative på en måte som gjør at Kristiansund hele tiden står med ryggen mot veggen når vi skal fortelle våre innbyggere og naboer at vi faktisk vil at folk skal bygge og bo på disse holmene, og at vi ønsker å søke samarbeid for at alle skal bidra til å styrke Nordmøre.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Relevant innhold

Annonse