Annonse
Chippendales 980 x 300 Chippendales 320 x 250
Rødt vil at staten skal ta en mye større del av folks tannlegeregninger fremover og ha gratis tannlege for alle opp til 25 år. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix.
Rødt vil at staten skal ta en mye større del av folks tannlegeregninger fremover og ha gratis tannlege for alle opp til 25 år. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix.

Rødt vil bruke 3 milliarder kroner for å gjøre det billigere å gå til tannlegen. Tannhelsetilbudet er et stort hull i velferdsstaten, sier partilederen.

– Gratis tannhelse til flere er viktig i kampen mot Forskjells-Norge. Derfor er dette den største satsinga i Rødts alternative statsbudsjett. Her viser vi at det er mulig å komme ganske langt på bare ett år, sier partileder Bjørnar Moxnes til Frifagbevegelse.

Partiet legge fram sitt alternative budsjett i slutten av neste uke.

Rødt vil totalt bruke tre milliarder kroner neste år på følgende tiltak:

  • Gratis tannhelsetjeneste for alle til og med året man fyller 25 år. I dag gjelder dette til fylte 18 år. Dette er anslått å koste 500 millioner kroner.
  • Egenandelstak for tannhelse på 2.000 kroner for alle over 25 år. 40 prosent av alle utgifter over dette beløpet skal refunderes. Dette vil redusere tannlegeregningen betydelig for 1,1 millioner nordmenn.
  • Reversering av regjeringens kutt i tannhelse ved å justere takstene i tråd med prisvekst og ta inn igjen takst for tannreguleringer som regjeringen har foreslått å fjerne. Kostnaden for det er 51 millioner.

En spørreundersøkelse Opinion har utført for FriFagbevegelse og Dagsavisen viser at hver tredje nordmann, 33 prosent, har utsatt eller unnlatt å gå til tannlege av økonomiske årsaker. Blant dem som oppgir en årsinntekt under 300.000 svarer nesten halvparten at de enten har utsatt eller unnlatt å gå til tannlegen av økonomiske årsaker.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Relevant innhold

Annonse