Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
11 mars 2019 13:22
Del på Facebook
Nils Johan Semb er imponert av hva Ole Gunnar Solskjær har fått til i Manchester United. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Nils Johan Semb er imponert av hva Ole Gunnar Solskjær har fått til i Manchester United. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nils Johan Semb har latt seg imponere av jobben Ole Gunnar Solskjær har gjort i Manchester United og mener søndagens tap mot Arsenal var ufortjent.

I sin 13. ligakamp som United-manager kom det første tapet for «de røde djevlene» under nordmøringens ledelse. Arsenal vant 2–0 på eget gress.

Fra kommentatorplass fulgte tidligere landslagssjef og sportssjef i NFF, Nils Johan Semb, kampen i London. Han mener tapet mot Arsenal var en smule ufortjent.

– United hadde marginene mot seg, sier 60-åringen til NTB og sikter blant annet til keepertabben David de Gea gjorde på Granit Xhakas langskudd og den omdiskuterte straffen Arsenal fikk i annen omgang.

I tillegg reddet Arsenal-keeper Bernd Leno mesterlig ved et par anledninger, mens United-spiss Romelu Lukaku brente et par fete sjanser.

– Forskjellen var effektiviteten. Leno blir matchvinner, mens De Gea ble syndebukken. Alt i alt var United litt bedre, de hadde marginene mot seg, sier Semb.

Les også: Engelsk storavis: Solskjær får 86 millioner

– Sånn er fotball

Solskjær ledet United for første gang 22. desember. Fra å være et lag blottet for selvtillit har Solskjær snudd skuta og levert svært gode resultater. Totalt har han ledet United i 18 kamper, noe som har gitt 14 seirer, to uavgjort og to tap.

Etter snuoperasjonen i mesterligamøtet med PSG i Paris, der United mot alle odds avanserte til kvartfinale, regner de fleste med den norske 46-åringen vil bli tilbudt managerjobben permanent. Semb tror ikke søndagens tap spiller inn på United-styrets avgjørelse.

annonse

– Nei, den rekken (med resultater) er så solid. Hvis du ser bak resultatet (søndag), var det en solid prestasjon. Mot Tottenham (1–0) hadde de marginene med seg, mot Arsenal var de imot. Sånn er fotballen, sier han – og tilføyer:

– Han ligger i alle fall veldig godt an til å få jobben. De (styret) vil sikkert vente til mot slutten av sesongen med å bestemme seg, avvente litt for å se totalen.

Les også: Lukaku er ikke tvil om at Solskjær fortsetter

Få forunt

Semb legger ikke skjul på at han er imponert over hva Solskjær har fått til i United, spesielt med hensyn til å få tilbake humøret i spillergruppa og troen på å vinne fotballkamper.

Han sier det så ut som spillerne mistrivdes og at de så desillusjonerte ut før Solskjær overtok. Solskjærs jobb blant annet med forsvaret og kontringsspillet imponerer.

Nils Johan Semb, som nylig gikk over i en rolle som seniorrådgiver i eliteavdelingen i NFF, har selv solid trenererfaring og ledet det norske landslaget i fotball fra 1998 til 2003.

Det er en rolle han ser for seg at Solskjær kan ikle seg en gang i framtiden.

– Han har vært en kandidat tidligere, og er det helt sikkert igjen ved en senere korsvei. Han har fått god erfaring. Og den erfaringen i United, er det få forunt å ha med seg, sier Semb.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Siste kommentarer

jon ingar eik 1 timer siden Samarbeid eller splid?
Helge Orten, og Rise, strekninga frå Vestens til Moa er ei felles strekning E136 og E39, det er den også ...
@Bjørn JacobsenInteressant å observere at lokalpolitikere i SV kjemper så innbitt for å stoppe Møreaksen. De er fullt klar over at da ...
@Bjørn JacobsenDa får vi håpe at politikerne på Stortinget ser at Møreaksen bør prioriteres foran Hordfast på Fergefri E39.
Møreaksen er på SV si kuttliste: "Den er der;)Bare en forglemmelse fra min side. MvhMona FageråsStortingsrepresentant Nordland og SVs samferdselspolitiske ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøOg? Det er jo KSU som har delt innlegget fra denne siden på SIN side på facebook. Og så klart ...
@Anne Mari SandshamnTakk for den linken. Det forandrer likevel ikke mitt poeng – kommentarene bør skrives her på denne siden til dette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte