På Norsk Klippfiskmuseum i Milnbrygga i Vågen på Gomalandet i Kristiansund holdes tradisjonene ved like!
For å markere at Kristiansund har en uslåelig tradisjon i å lage bacalao slik vi lærte det av baskerne på 1830-tallet, konkurreres det om å lage Kristiansunds signaturrett på ypperste måte. Alle deltakere lager bacalao av samme klippfisk av skrei som aldri har vært frosset. Oppskriftene er forhåndsgodkjente slik at ingen skal bryte ut av tradisjonen – som på den annen side er rimelig omfattende. Man kan velge mellom mange slags potet, løk, pepper, olje og tomat.
Årets T-skjorte har ei fantasifull tegning av Arne Nøst. Årets jury består av Tore Myrum, leder og Kjell Bugge, Janne Hakkebo, Ronald Johansen og Sylvia Øyen Bruseth. Kjell Bugge går forøvrig av som smaksdommer etter å ha vært juryleder i 13 år, og med i juryen i 18 år.
Alle bacalaoelskere ønskes hjertelig velkommen til Klippfiskmuseet lørdag 22. juni klokken 17.00. Daniel Ødegård presenterer sin nye bok om Jappe Ippes.
Premieseremoni med ordføreren i spissen starter klokken18.00. Etterpå får alle spise seg mett, for en billig penge.