Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
09 august 2019 06:55
Del på Facebook
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 9. august.

Person knivstukket i Bergen

En person er fraktet til sykehus etter en knivstikking i Bergen sentrum natt til fredag. Den knivstukkede var ved bevissthet da vedkommende ble kjørt til sykehus. Tilstanden utover det er ukjent.

– Vi fikk melding om at en person hadde blitt knivstukket i brystregionen. Gjerningspersonen hadde forlatt stedet da vi ankom. Vedkommende er så langt ikke pågrepet, sier operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til NTB klokken 5.

Tre menn fengslet for gjengvoldtekt

Tre av de fem franskmennene som er siktet for å ha gjengvoldtatt en norsk kvinne i 20-årene i Benidorm i Spania, er varetektsfengslet, skriver VG. To menn er løslatt. Politiet i Benidorm mener de fem mennene også har forgrepet seg på kvinnens 19-årige venninne, skriver Dagbladet.

19-åringen skal ha forlatt bygningen der overgrepene fant sted, før de norske kvinnene sammen skal ha oppsøkt et legesenter i området, der legen varslet politiet.

Mann knivstukket på Rjukan

En mann som meldte fra om at han ble knivstukket på Rjukan i Telemark natt til fredag, er sendt til legevakt for behandling. Mannen er ikke alvorlig skadd. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 3.24 natt til fredag.

– Vi er på stedet og søker etter en gjerningsmann. Vi forstår det sånn at fornærmede er knivstukket. Vi har ikke funnet noen kniv eller foreløpig gjort andre beslag som eventuelt er blitt brukt, sier operasjonsleder Rune Hunshamar i Sørøst politidistrikt til NTB. Politiet bruker morgentimene fredag politihelikopter til å søke etter en gjerningspersonen.

Trump utnevnte fungerende e-sjef

Joseph Maguire, nåværende direktør for USAs nasjonale senter for antiterror, er utnevnt som fungerende nasjonal etterretningssjef i USA når Dan Coats går av.

I en tweet torsdag sier Trump at Maguire har hatt en lang og utmerket karriere i militæret, der han gikk av i 2010. Maguire går inn i jobben som fungerende etterretningssjef 15. august, samme dag som nåværende nasjonale e-sjef Dan Coats går av.

Kraftig tyfon på vei mot Kina

Tyfonen Lekima er på vei mot Kina, etter å ha passert Taiwan og Japan torsdag og fredag. Stormen berørte, uten å direkte treffe, Taiwan torsdag og fortsatte videre sør i Japan hvor den sneide øygruppa Ryukyu.

Tyfonen har nå avtatt i styrke og beveger seg med en hastighet på 25 kilometer i timen med maksimum vedvarende vindstyrke på 45 meter per sekund, som tilsvarer en orkan kategori 2.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får bruke energi på å finne ut av Naturvernforbundet sitt formål.
Terje Sundsbø 14 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmålene du får. Er ikke det litt pinlig å representere Naturvernforbundet på en ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse