Annonse
Annonse
Partienes bystyrerepresentanter. Fra venstre: Asgeir Bahre Hansen og Ragnhild Helseth (V), Line Karlsvik (SV), Gro Santi Johnsen og Ralph Herter (MDG). Foto: Asle Orseth
Partienes bystyrerepresentanter. Fra venstre: Asgeir Bahre Hansen og Ragnhild Helseth (V), Line Karlsvik (SV), Gro Santi Johnsen og Ralph Herter (MDG). Foto: Asle Orseth

De tre partiene MDG, Venstre og SV har inngått valgteknisk samarbeid i bystyret i Kristiansund for kommende valgperiode. Felles innsats for klima og miljø ligger til grunn for samarbeidet, står det i pressemeldingen.

Partiene vil med dette samarbeidet oppnå viktige posisjoner i utvalg de neste 4 årene. Dette betyr at konstellasjonen er sikret én plass i samtlige hovedutvalg. Plass i Formannskapet går til MDG som er det største partiet av de tre etter valget.

Miljøopposisjonen

Partiene står i alle saker på sitt program, men er enige om å samarbeide i saker der dette er naturlig. Allerede nå er det klart at MDG, Venstre og SV sammen vil jobbe for å stanse utbyggingen på Bolgneset, ta vare på sårbar natur i kommunen og å kutte klimagassutslipp raskt. Målet er å være en tydelig miljøopposisjon.

Ralph Herter, ny gruppeleder for MDG, har en klar melding til den nye posisjonen: «Vi har om lag 9 år på oss, eller drøye to bystyreperioder, til å halvere utslippene for å unngå farlige klimaendringer. Vi skal henge som klegger på Arbeiderpartiet og Senterpartiet, og gjøre det svært ubehagelig for dem om de ikke følger opp bystyrets vedtak om klimakrise og utslippskutt1 med konkrete tiltak.» Videre sier han: «Vi må bli mye flinkere til å ta vare på natur i kommunen, og jeg håper at satsingen på Sundbåt, sykkel og folkevennlige byrom fortsetter, selv om MDG ikke er en del av flertallet lenger.»

Ragnhild Helseth, gruppeleder for Venstre, er glad for at de tre partiene er blitt enige om å stå sammen om å holde klimafanen høyt i bystyret for kommende periode. «Klimakrisen er her. Venstre har en politikk som møter utfordringene. Venstre sine politiske mål for kommende valgperiode er å være en tydelig stemme for saker som gjelder skole og utdanning, helse, kultur, og næringsutvikling, og der klima og miljøsakene er overordnet. Venstre vil fortsette å jobbe i tett samarbeid med våre representanter i fylkesting og Storting, og holde god kontakt med Venstre sine regjeringsmedlemmer for å fremme saker for Kristiansund og Nordmøre.»

Line Karlsvik, lokallagsleder for SV, uttaler at SV er det eneste rødgrønne partiet i bystyret. «SV ser en klar sammenheng mellom klima, miljø og fordeling, og mener dette er nøkkelen til en bedre hverdag for de mange. Lokalt er det mange saker å ta tak i, og SV er motivert for å jobbe sammen med de andre miljøpartiene i bystyret, og være en del av en miljøopposisjon. SV vil bidra til å sette viktige klima, miljø og fordelingsspørsmål på agendaen»

Fordeling

Avtalen gir følgende posisjoner til partiene:

Fast medlem i Formannskapet: MDG
Fast medlem i Hovedutvalg for miljø, tekniske tjenester og samferdsel: MDG
Fast medlem i Hovedutvalg for Plan og bygning: MDG
Fast medlem i Hovedutvalg for helse og omsorg: Venstre
Fast medlem i Hovedutvalg for skole, barnehage og kultur: Venstre
Fast medlem i Næringsutvalget: SV
Fast medlem i Kontrollutvalget: SV

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte