Annonse
Annonse
Del på Facebook
Erik Aukan. Kristiansund Fremskrittsparti. Foto: Privat
Erik Aukan. Kristiansund Fremskrittsparti. Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eldreomsorgen i Kristiansund har i lengre tid vært under sterkt press, og kutt både i antall sykehjemsplasser og økonomiske nedskjæringer har spesielt rammet helse og omsorgssektoren som den største av de kommunale enhetene.

Sykepleierne i hjemmetjenesten sender bekymringsmeldinger. "Faglig uforsvarlig sykepleie" der de føler at de ikke får tid til å gjøre en god nok jobb, ikke tid til å skrive avviksmeldinger eller følge opp alle meldinger fra fastleger og sykehus.

"Hjemmetjenesten er under press på grunn av sykere pasienter og lav tilgang på heldøgns plasser i institusjon" er svaret i fra kommuneledelsen.
Når antallet sykehjemsplasser reduseres og vi får flere som er i omsorgsboliger eller er hjemmeboende, da er det vel ikke en overraskelse at mange flere av disse er alvorlig syke?

Sykepleierne i hjemmetjenesten gjør så godt de kan, men det er grenser for hvor mye man kan få til når politikerne ikke legger forholdene til rette. Et slikt press gjør hverdagen mye vanskeligere og konfliktnivået høyere.

Når omsorgssektoren blir bedt om å kutte mer av bystyret, da blir skjevhetene enda større. Det sittende flertallet i bystyret forstår ikke alvoret i saken her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå er det på tide at Arbeiderpartiet og Senterpartiet snart begynner å levere på det de har lovet på eldreomsorgen!
Vi burde forvente større tempo på bygging av nytt sykehjem, men det er bygging av nytt kulturhus som ser ut til å ha størst prioritet i Kristiansund.

Å bygge kulturhus til 690 millioner har vi tydeligvis råd til, men straks nytt sykehjem til rundt 500 millioner blir nevnt, da har vi ikke råd. Investeringstilskudd for nye sykehjemsplasser gir dekning på inntil 70% av byggekostnaden. Det er derfor en veldig god investering for våre innbyggere.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet lovte å levere på eldreomsorg om de ble valgt. Nå kreves det et kraftig, merkbart løft i helse og omsorgssektoren, ikke fagre løfter hvert 4. år!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 3 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte