Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Arne Grødahl
Ytring
15 mai 2020 22:36
Del på Facebook
Arne Grødahl: Foto Ap
Arne Grødahl: Foto Ap
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svar fra Arne Grødahl til Erik Aukan sitt innlegg «Svært bekymret for eldres situasjon» publisert 15. mai 2020.

Erik Aukan etterlyser Senterpartiet og Arbeiderpartiet når det gjelder satsing på eldreomsorg.

Dette skriver Erik Aukan harmdirrende til ksu.no.

«Nå er det på tide at Arbeiderpartiet og Senterpartiet snart begynner å levere på det de har lovet på eldreomsorgen! Vi burde forvente større tempo på bygging av nytt sykehjem», sitat slutt.

Jeg leser dette dagen etter et 8,5 timers langt bystyremøte som også Aukan var med på. Det var et bystyremøte hvor hverken nytt sykehjem eller klatrehall var tema.

Selv så valgte jeg blant annet å ta ordet når det gjaldt saken som het: rapport kvalitet sykehjem 2019. Blant annet så snakket jeg da om min bekymring for den utstrakte bruk av dobbeltrom vi ser nå som følge av pandemien.

Jeg avsluttet innlegget med å peke på det rapporten ikke sa noe om. Nemlig at vi hadde for få sykehjemsplasser. Jeg oppfordret da om at bystyret tverrpolitisk samlet seg om å bygge nye sykehjemsplasser. At vi som lokalpolitikere sammen gjør en dugnad for denne saken. Erik Aukan snakket ikke om sykehjem i bystyret for en dag siden. Han skriver innlegg om at ingen gjør noe.

Hadde Aukan virkelig engasjert seg i denne saken. Så ville han vist at vi er i ferd med å vedta ny omsorgsplan for Kristiansund. I den forbindelse vil bygging av nytt sykehjem bli tema.

Jeg vil kjølig registrere at opposisjonen med Aukan i gårsdagens bystyremøte var mer opptatt av å sikre tomt til klatrehall. Noe som ikke er noen dårlig sak. Men én investering som må vente til andre viktige investeringer blir gjort. Som omlag 50 nye sykehjemsplasser.

Ellers så er Aukan veldig opptatt av de varslene som kom fra sykepleiere i hjemmetjenesten. Hvert fall i leserinnlegg. Aukan tok selvsagt heller ikke opp denne saken i bystyret. Det er tydelig mer bekvemt å skrive harmdirrende i media. Jeg vil anbefale Aukan å ta opp slike saker i kommunale fora.

Det har jeg og mitt parti gjort. For å få orientering om saken. Samt forsikre oss om at saken rundt sykepleierne i hjemmetjenesten følges opp. Og det er det forsikret om.

Ellers er det direkte pinlig å lese innlegget til Aukan. Hvor hovedpoenget tydeligvis er å hamre løs på Arbeiderpartiet og Senterpartiet for at det ikke satses på eldreomsorg i kommunen vår.

Det gjør han samtidig som at nye Rokilde blir tatt i bruk.

Nylig rehabiliterte og ombygde Rokilde har fått en ekstra etasje, 600 kvadratmeter med nye terrasser, fleksibel infrastruktur for moderne helseløsninger, og har blitt koblet sammen med nabobyggene for å skape en tettere helseklynge. Rokilde er bygget på for å gi kommunen et topp moderne omsorgsbygg tilpasset morgendagens teknologi.

Nye Rokilde består av 38 leiligheter fordelt på fem etasjer, med en førsteetasje med dagaktivitetstilbud for demente. Med det som skal bli en sansehage utenfor i praktfulle naturomgivelser.

Rokilde er også bygd sammen med en annen stor satsning bygd de siste årene. Storhaugen helsehus. Sammen blir disse to nyinvesteringene grunnmuren i eldreomsorgen i Kristiansund. Da nødvendigvis sammen med de nye sykehjemsplassene jeg tok til orde for i gårsdagens bystyre. Det gleder meg at også Frp støtter disse planene. For som jeg sa i bystyret. Dette må vi slutte oss opp om tverrpolitisk.

Og for å fortsette å oppdatere Aukan som tydeligvis tror at det ikke skjer noe i vår eldreomsorg så kan jeg også orientere deg om at Barmannhaugen nå får nødvendig oppussing. Det er også bestilt en sak på eventuelt å få startet opp kantinen der igjen da dagtilbudet til demente nå flyttes inn i nye Rokilde. Og da er det en mulighet at kantinen startes opp.

Kristiansund har mangler når det gjelder eldreomsorgen. Samtidig det å spre at det i Kristiansund kun satser på andre områder som for eksempel kultur er enten løgn eller uvitenhet. Begge deler er et mageplask når det kommer fra en bystyrerepresentant. Som har tilgang til informasjon. Hvis dette er et politisk spill er jeg lei meg på de eldres vegne. De eldre fortjener politikere som jobber for de. Ikke politikere som bruker de til politisk spill.

Av Arne Grødahl, leder Hovedutvalg helse og omsorg og bystyrerepresentant

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse