Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
11 juni 2020 08:45
Del på Facebook
Stig Anders Ohrvik er gruppeleder for Nordmørslista i bystyret i Kristiansund og 1. vara til fylkestinget i Møre og Romsdal for Nordmørslista. Foto: Inger Johanne Ohrvik.
Stig Anders Ohrvik er gruppeleder for Nordmørslista i bystyret i Kristiansund og 1. vara til fylkestinget i Møre og Romsdal for Nordmørslista. Foto: Inger Johanne Ohrvik.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg gjentar spørsmålet: Hvem skal vi stemme på?

For en måneds tid siden stilte jeg følgende spørsmål i et debattinnlegg publisert i Tidens Krav, på KSU.NO og på KSU247.NO: – Hvem skal vi stemme på?

Siden spørsmålet ble stilt har Averøy Arbeiderparti foreslått Berit Tønnesen fra Kristiansund på andreplass og Ingrid Ovidie Rangønes på fjerdeplass på Møre og Romsdal Arbeiderpartis liste ved stortingsvalget 2021. Det er isolert sett et veldig godt forslag, men det er dessverre ikke godt nok. Jeg skulle gjerne stemt inn både Berit Tønnesen og Ingrid Ovidie Rangønes på stortinget, men skulle listeforslaget bli som foreslått, så er det likevel et altfor stort men. En stemme på dette listeforslaget er først og fremst en stemme på Fredric Holen Bjørdal. Bjørdal er sikkert dyktig, men han har altså sittet på stortinget siden 2013, og har ikke foretatt seg noe som helst for å opprettholde sykehus og fødeavdeling i Kristiansund.

Som jeg sa i mitt siste innlegg i sakens anledning: Alle som stemmer imot forslaget om å beholde fødeavdelingen 14. mai er helt utelukket. Bjørdal var riktignok ikke til stede under voteringen, men hadde han sørget for å være til stede og stemt for forslaget hadde han nok sikret Arbeiderpartiet to mandater fra Møre og Romsdal i 2021.

Ordfører Hanne-Berit Brekken i Aure har forstått dette. Etter at Arbeiderpartiet har falt kraftig på meningsmålingene fastslår hun at årsaken er sykehussaken. Hadde Arbeiderpartiet sentralt forstått det som Arbeiderpartiet på Nordmøre har forstått hadde nok meningsmålingene sett ganske annerledes ut, både i Møre og Romsdal og i resten av landet.

For vinneren av den siste meningsmålingen er det helt motsatt. Senterpartiet sentralt har forlengst forstått hva velgerne deres trenger og ønsker. Men der Toppe, Lundteigen og Vedum sikrer Senterpartiet fremgang ved å lytte til velgerne, har Senterpartiet i Møre og Romsdal liten eller ingen kunnskap om årsaken til egen suksess. Senterpartiets leder i Møre og Romsdal sier til Tidens Krav at sykehussaken ikke er avgjørende, men at folk ser at Senterpartiet kjemper for tjenester nært folk. Jeg aner en aldri så liten selvmotsigelse her. Og den selvmotsigelsen kan det nok hende at det er flere velgere på Nordmøre som oppdager frem mot stortingsvalget. Det avgjørende også her er hvilke kandidater som blir nominert på topp. Er det kandidater som har vilje til å opprettholde sykehus og fødeavdeling i Kristiansund? Ja, Senterpartiet var blant forslagsstillerne som ville opprettholde fødeavdeling i Kristiansund. Men i Senterpartiet er det Toppe og Lundteigen som har kjempet for sykehuset i Kristiansund. De lokale representantene har vært like stille som resten av mørebenken.

Så må jeg avslutningsvis få lov til å kommentere hvordan Nordmørslista kommer ut på den siste målingen. 6 % på Nordmøre. Vi har definitivt sett bedre tall, - men dette er altså før vi i det hele tatt har tatt stilling til om vi kommer til å stille til stortingsvalg i 2021. Og mange regner nok med at vi ikke gjør det.

Med det utgangspunktet tenker jeg at 6 % på Nordmøre er at fantastisk godt tall å starte med. Så får vi se hva prosessen i de ulike partiene fører frem til. Vi går mot et spennende valg, men jeg frykter at vi på Nordmøre vil ha få å velge mellom.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrMener du at ÅDT som SVV opererer med er feil? Blir det ikke behov for å utvide Ålesundstunnelene?På Sunnmøre vil ...
Terje Sundsbø 15 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrTror du det blir enda en KS2-analyse for trinn 1 på Møreaksen? Hvorfor?Lureriet er å forsøke å fremstille det som ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøKorlebis vi bompengeproposisjonen sjå ut, og evt ny KS2?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøOppslaget er knytt til konsekvensen av auka ÅDT i Ålesundstunellane. Og det er SVV som har gitt analysen.
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse