fbpx
Annonse
Annonse
Paul Andreas Hofseth
Leserinnlegg
Paul Andreas Hofseth
23 september 2020 21:09
Illustrasjonsfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Illustrasjonsfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Abc nyheter 17. september 2020: «Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) mener dagens Nasjonal transportplan (NTP) er urealistisk. – Jeg kan rett og slett ikke forholde meg til planen slik den ligger der i dag, sier Hareide. Flere store samferdselsprosjekter kan dermed bli kuttet. Det er ikke avgjort hvilke prosjekter som skal vrakes fra den nasjonale planen for utbygging av veier, jernbane, flyplasser og havner. Prosjektene kan også bli satt på vent, skriver Aftenposten.»

Sunnmørspostens lederartikkel 18. september 2020: «Når det i Møre og Romsdal også fortsatt er lokal strid om hvor E39 skal krysse Romsdalsfjorden, er det heller ikke noe pluss», skrives det blant annet. Avisen hevder korrekt at fylket får svært liten andel av samferdselsmidlene dersom et par krabbefelt på Ørskogfjellet blir beholdningen. 23. september: Helge Orten kommenterer lederartikkelen, men sliter litt med å skape store endringer av bildet avisen tegner.

Hareide har tydeligvis innsett at NTP har vokst til et nivå som ikke kan forsvares. Omfang og kostnadsøkninger sprenger rammene, og han trekker i nødbremsen - trolig for å dempe urealistiske forventinger. Hareide har tatt selvkritikk på at han har medvirket til å skape forventingene. Det skulle bare mangle, men han har rett i at E39 prosjektet må slankes.

I vårt fylke er det stor enighet om Halsasambandet, men delte meninger om kryssingen av Romsdalsfjorden og Storfjorden. Det naturlige ville vært å starte der man er omforent, men slik er ikke status, dessverre.

Det er utallige forslag for kryssing av Storfjorden. Hafast er nok den viktigste, men er svært dårlig egnet som del av stamvegen E39, ettersom den gjør vegen omkring 4 mil lengre en de ulike alternativene mot Sykkylven/Stranda. Det er uvirkelig at Hafast aksepterer å stille seg bak i køen i forhold til Møreaksen, men de har akseptert «Møreaksen først»

Når det gjelder kryssingen av Romsdalsfjorden, finnes alternativ som trolig er bedre og billigere enn Møreaksen. En nøytral og fair utredning av Romsdalsaksen blir trenert av en relativt liten gruppe med makt, og det er leit at Sunnmørsposten er del av gruppen. Utredningen kunne gitt verdifulle svar.

Økonomien blir avgjørende, og det må letes etter alternative løsninger. En enkel jobb når alternativene finnes. Skal penger spares, kan man ikke tviholde på gårsdagens løsninger. Vi må satse på realistiske og fremtidsrettede løsninger. Pengebruk er stikkordet, og slankekur løsningen.

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lama Vik 12 timer siden Møreaksentoget går 13 september!
Frank. I staden for å ta invisteringane ut av fylket– kan du ikkje heller jobbe for å få ned bompengane? ...
"Og for de av oss som er mer opptatt av faktiske resultater enn av det politiske spillet, så er det ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Møreaksentoget går 13 september!
Nå må Frank Sve bestemme seg – er det bompengesnittene, med 3 på Sunnmøre, eller er det det ene bompengelånet, ...
Roy Gravdehaug 21 timer siden Bompenger vs. arbeidsplasser
Beklager at jeg kun har lest første avsnitt, men datt helt ut , I himmelens navn tar du dette fra ...
Terje Sundsbø 21 timer siden Sylvi Listhaug taler mot bedre vitende
@Rolf Erik PedersenDet jeg viser til er data fra utredningene utført av ulike fagetater. Du misliker budbringeren, i dette tilfellet et sammendrag ...
Jan Rune Haukvik 22 timer siden Møreaksentoget går 13 september!
Sve driver valgkamp, og da stiger iallefall ikke faktanivået i hans propaganda. Her forsøker Sve å bygge opp under en ny ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 166 comments
  • Lars Svein Valderhaug 110 comments
  • Lama Vik 35 comments
  • Jan Rune Haukvik 30 comments
  • Vidar Hölm 23 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte