Annonse
Annonse
Falk Daniel Øveraas
Ytring
09 desember 2020 09:54
Falk Øveraas, Fylkestingsrepresentant Møre og Romsdal Høyre
Falk Øveraas, Fylkestingsrepresentant Møre og Romsdal Høyre
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Av: Falk Daniel Øveraas, Fylkestingsrepresentant Møre og Romsdal Høyre

De siste valgkampene har Ap hamret løs på Høyres skolepolitikk, dette viser seg nå å være helt grunnløst.

I Møre og Romsdal har vi karakterbasert opptak eller fritt skolevalg – noe som betyr at det er karakterene som gjør at du kan velge den skolen du vil. Dette har nå regjeringen foreslått at skal innføres i hele Norge – til stor skuffelse for venstresiden. Lederen i AUF, Astrid Willa Eide Hoem fra Kristiansund satt for noen uker siden på direktesendt tv og kalte fritt skolevalg for en «Drop-out-garanti», dette samtidig som Møre og Romsdal er landets beste fylke når det gjelder gjennomføring.

Tidligere var det den såkalte «fraværsgrensa» som var syndebukken, daværende kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ble den gang nærmest sammenlignet med Darth Vader og Gamle Erik i hva ondskap gjaldt. Røe Isaksen ville nemlig kreve at elevene i videregående skole skulle møte opp på skolen, tenk å ønske de stakkars elevene så inderlig vondt… Men heldigvis fikk venstresiden her også feil. Fraværsgrensa har vist seg å være en suksessoppskrift og fraværet har sunket drastisk.

Disse to sakene føyer seg sammen med en rekke diskusjoner hvor Arbeiderpartiet beskylder Høyresiden for en nærmest ondskapsfull skolepolitikk. Arbeiderpartiet ser her at poltikken deres ikke fungerer – men går likevel til frontalangrep kun fordi det er Høyre som har kommet med forslaget. Dette samtidig som Arbeiderpartistyrte Møre og Romsdal med fritt skolevalg er landets suverene ener når det gjelder gjennomføringsgrad. Det er mye man kan være uenig i når det gjelder skolepolitikk, mye av det handler om kjerneverdier. Det som derimot er en realitet, er at fritt skolevalg og fraværsgrensa har vist seg å være en suksess – det er vel kanskje en grunn til at Ap ikke går til valg på å fjerne noen av disse ordningene?

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lama Vik 6 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte