Annonse
Annonse
Bibbi Bøhn, Aure
Ytring
04 januar 2021 14:59
Illustrasjonsbilde av Oslo. Foto: Berit Roald / NTB
Illustrasjonsbilde av Oslo. Foto: Berit Roald / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

En villet politikk. Det virker som om det haster med å gjennomføre det ene ødeleggenge tiltaket etter den andre, med det politiske mål for øyet, å få flest mulig til å flytte inn til de store byene. Innen en ny regjering forhåpentligvis overtar.  

Men hvorfor? Hva er det den blå regjeringen ønsker å oppnå ved å stenge ned så mye i distriktene? Flere av ‘reformene’ hevdes å være bestemt av EØS. Blant annet postdirektivet, politireformen, jernbaneutsettingen, fri flyt av arbeid og kapital. Så er det dette med økonomien, at ved å sentralisere eksempelvis skoler, tingretter og helseforetak og annet, ved å stenge ungdomsklubber som fungerer bra og tilbud til rusavhengige, kan det spares penger. Slike tiltak genererer utgifter som forskyves til andre budsjettposter, evt over på kommunene. Ofte kan det bli langt større kostnader. Regnestykker kan settes opp på så forskjellig vis.

68505375 2290890321227333 7552601411926622208 oInnleggsforfatter Bibbi Bøhn. Foto: Aure Senterparti

Det synes å være et mål å få flest mulig til å tro/forstå at alt er bedre i en by. Der finnes større utvalg i jobber, der er større variasjon i kulturtilbudene, der er kafeer og kjøpesentre. Alt dette skal visstnok gjøre at de som kommer til byene blir kreative og fornøyde. Så må boliger bygges, høye hus med flest mulig leiligheter. Infrastrukturen må oppgraderes. Jorder og skog, rekreasjonsområder og turterreng raseres, dyr og planter skvises bort i rekordfart.

Mitt spørsmål, på hvilket jeg ennå ikke har sett noe svar, er: Finnes det statistikk eller annen utredning som kan bevise at jo større og tettere befolket en by blir, dess lykkeligere blir de som bor der? Hva med terror og voldshendelser? Mindre av det? og tryggere miljøer for innbyggerne? Blir det færre fattige? Og har de fattige det bedre i en by? Kan hende det. Går antallet rusavhengige ned? Hva med utviklingen i psykiatriske tilfeller. Hva med ensomme unge og gamle.

En bekjent stoppet meg en gang jeg var innom Oslo og spurte om det var deilig for meg å være på bytur. ‘Ble jeg ikke fylt av herlig energi her?’ Er det en ting jeg vet, er det at hver gang jeg er på besøk i Oslo, forsvinner det jeg har med meg av energi. Men vi er så forskjellige. Det er åpenbare fordeler ved å ha tilhold i en by. Det er åpenbare fordeler ved ikke å bo i en by også. Så hvorfor denne strupingen av distriktene? Dere politikere, ser dere ikke at dere ødelegger det som er med på å gjøre Norge til verdens beste land å bo i? Dere overkjører lokaldemokratiet, enser ikke signalene fra oss som bor der viktige verdier skapes, der veldig mange foretrekker å bo. Ikke rart at SP fosser frem!

Av: Bibbi Bøhn

Innlegget har tidligere vært publisert i Klassekampen og Adresseavisen.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 2 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte