fbpx
Annonse
Annonse
Kristiansund Sykehus. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Kristiansund Sykehus. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Møre og Romsdal Senterparti er sterkt kritisk til beslutningen om å stenge fødeavdelingen ved Kristiansund sykehus fra 8. februar og ut året. Dette bryter med stortingsvedtaket fra mai 2020, der et klart flertall med Senterpartiet i spissen påla Helse Møre og Romsdal (HMR) å opprettholde et fødetilbud i Kristiansund fram til et nytt sykehus på Hjelset står klart.

Regjeringen har det øverste ansvaret når HMR mindre enn ett år senere likevel velger å stenge fødeavdelingen i Kristiansund og samle fødetilbudet ved Lundavang sykehus i Molde. Vi mener regjeringen må sørge for nok ressurser til helseforetaket slik at stortingsvedtaket kan etterleves. For fødende i nordre og ytre deler av Nordmøre vil stenging av fødeavdelingen i Kristiansund bety enda mye lengre reisevei, med de følger det kan få for uønskede hendelser under fødsel.

Vi i Senterpartiet er opptatt av likeverdige tilbud til alle, uansett hvor man bor. Å ta vare på de mest sårbare, som i dette tilfelle er gravide kvinner, er helt essensielt for oss. Lange avstander for å nå fram til fødeavdeling er negativt for unge som ønsker å etablere seg i distriktskommunene.

Møre og Romsdal Senterparti ber Helse Møre og Romsdal sørge for at samlingen av fødetilbudet blir så kortvarig som mulig og at de jobber hardt for å finne gode løsninger som kan sikre videre drift ved fødeavdelingen både i Molde og Kristiansund fram til et nytt sykehus på Hjelset er bygd. Senterpartiet går inn for at både Kristiansund og det nye sykehuset skal ha fødeavdeling. Tiltakene må således bidra til rekruttering både på kort og lang sikt.

Av: Fylkesstyret i M&R Senterparti

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte