Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Del på Facebook
Illustrasjon: Rambøll
Illustrasjon: Rambøll
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag 01.06.21 var planprogrammet for E39 i Moldemarka, fra Julbøen til Bolsønes oppe til endelig behandling i hovedutvalg Teknisk, Plan, Næring og Miljø i Molde.

Molde FrP ved Anders Vollan fremmet følgende forslag til votering når planprogrammet for Julbøen-Molde ble behandlet:

Molde kommunestyre avviser alle innkomne forslag til E39 Julbøen–Molde, og ber SVV jobbe videre med trase for E39 via Romsdalsaksen, alternativt videre fergedrift.

De midler som blir spart uten aksebygging omfordeles av henholdsvis stat, fylke og kommune til:

  • Utbedring og vedlikehold av E39 i Møre og Romsdal, samt hyppigere og billigere avganger på riksveiferger
  • Utbedring og vedlikehold av fylkesveier, spesielt Fylkesvei 64, samt hyppigere og billigere fylkesferger
  • Utbedring og vedlikehold av kommunale veier

Alle instanser bruker i dag enorme summer på ulikt arbeid og behandling av akse som heller kan komme veiene til gode.

Forslaget til Molde FrP falt, og «lilla linje» ble valgt med 1 løps tunell, med 2 kjørefelt og 80 km/t fra Julbøen til Bolsønes (Felleskjøpstomta).

Der er det ikke bestemt hvilke kryssløsning som skal benyttes, før trafikken blir ledet derfra via Fannestranda til Legrovik.

Kryssløsning for både Julbøen og Bolsønes skal også behandles i senere planprogram.

Dermed er det åpnet for ny debatt rundt blant annet Fannestranda og Retiro området,for man kan jo spørre seg hvor det blir av tidsbesparelsen som det snakkes om med Møreaksen, når trafikken skal ledes i 50 sone mellom Bolsønes og Legrovik.

SVV deltok i møtet og bekreftet igjen at det ikke vil være mulig å ha noen avkjøringsfil i tunnell, og at alle avkjøringer og kryss må foretas i dagsoner.

SV som påstår de er imot Møreaksen, fremmet allikevel forslag om at lilla linje ble valgt, men at tunnellen forlenges til Legrovik. Også dette forslaget falt.

At man velger å gå for billigste løsning, med dagtrasé i Molde marka er synd, og man skulle tro man kunne forvente at man som lokalpolitikere i hvert fall krever den beste løsningen, som er tunnell hele veien, om staten vil legge E39 gjennom Molde.

Når debatten nærmet seg slutten ble estetikk siste krampetrekning fra Møreaksen tilhengerne, og når argumentasjon for at Julsundbroen er penere enn broen på Romsdalsaksen, så ble strek satt.

Det viser seg at det kun er FrP som klart og tydelig sier nei til Møreaksen, men selv om forslaget falt vil vi fremme forslaget på nytt når saken skal endelig behandles i kommunestyret.

For man ser nå at undersøkelser har vist at fleste parten av befolkningen i Møre og Romsdal ikke ønsker Møreaksen. Hvordan man som politiker velger å forholde seg til folkeviljen er nå et faktum.

Hva ønsker egentlig de 4 største partiene i Møre og Romsdal? Det er det viktig at våre velger vet. Høyre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet er sikre ja partier til Møreaksen. Stemmer du på noen av disse partiene stemmer du også ja til Møreaksen.

Er du derimot en av motstanderne til Møreaksen og ønsker et annet alternativ for å krysse Romsdalsfjorden, ja da er det kun et parti å stemme på, nemlig Fremskrittspartiet. Vi sier et meget bestemt nei til Møre aksen.

Vi i Molde Fremskrittsparti ønsker enten videre fergedrift eller en utredning av Romsdalsaksen da vi mener at dette er et mye bedre alternativ, også sett i et miljøperspektiv. Dette vil og sette en stopper for planen for en 4 felts vei som vil rasere en vakker innkjøring til byen og et godt etablert bomiljø.

Derfor er høstens valg avgjørende for det videre arbeidet med fjordkryssingen, for saken er ikke avgjort som noen hevder. Bruk derfor din «makt» som velger igjennom din stemmeseddel i høstens valg og Fremskrittspartiet vil fortsette sin jobb for å realisere folkets vilje.

Av:

 Anders Vollan, leder Molde FrP, stortingskandidat Møre og Romsdal FrP

 Gunnhild Meringdal, stortingskandidat for Møre og Romsdal FrP

 Lars Myrset, gruppeleder for FrP Molde kommunestyre

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 3 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 11 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse