fbpx
Annonse
Annonse
Berit Tønnesen, styreleder Havparken-selskapene
Leserinnlegg
Berit Tønnesen, styreleder Havparken-selskapene
09 juli 2021 09:52
Illustrasjon: Rambøll
Illustrasjon: Rambøll
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Svar fra Berit Tønnesen på Erik Rolfsen sitt innlegg «Avsløringer om Bolgneset» publisert 8. juli 2021.

Jeg registrerer at advokat og borger Erik Rolfsen har tatt på seg dommerkappen og avsagt sin dom over både prosjektet Bolgneset, daglig leder Rolf Henning Blaasvær og flertallet av byens politikere. Han presenterer nå det Dagbladet skriver, som «fakta» i saken. Han avslutter innlegget sitt med et håp om at jeg som styreleder, ordfører Kjell Neergaard og rådmann Arne Ingebrigtsen nå skal revurdere prosjektet.

Det er vel det dette i bunn og grunn handler om: omkamp om et vedtatt prosjekt.

Motstanden har hatt mange ulike beveggrunner; Rolfsen og en del andre ressurssterke aktører, som har vært høylytte motstandere av næringsprosjektet, er bosatt i Skjærvaveien eller andre adresser på Innlandet, som har sin utsikt mot det aktuelle området over fjorden. Noen har nok også kastet seg på en motstandsbølge uten å ha så mye faglig kunnskap om selve prosjektet, men hører at noen roper høyt, med misfornøyde og sinte stemmer.

Som styreleder i prosjektet har jeg brukt mye tid på å tilbakevise uriktige «fakta» som Dagbladet har sendt oss, og likevel valgt å publisere. Vår stemme har vært særdeles svak. Jeg har tilbakevist og dokumentert påstander som er kommet fra anonyme kilder, uten at dette har endret den forutinntatte måten saken er presentert på. Dagbladet er ikke ute etter å omtale et flott næringsprosjekt i lille Kristiansund- de skal ha sensasjonelle avsløringer med kyniske forretningsfolk som har forledet en liten kommune på Nordvestlandet, med antydninger om ulovligheter. Dette er ikke virkeligheten slik jeg opplever den. Partene som har forhandlet oppdragsavtalen med daglig leder har vært likeverdige parter, og anbudsprosessen har vært kvalitetssikret både av kommunens egen innkjøpsavdeling og av eksterne advokater. Videre har Dagbladet brukt en eldre dames negative opplevelse i møte med daglig leder, som er en av seks som solgte eiendom til kommunen. Jeg er oppriktig lei meg hvis det er slik hun har opplevd møte med oss- dette er ikke noe vi i styret, daglig leder, eller kommunen har fått noe som helst signal om, før det sto på trykk i Dagbladet.

Saken i Dagbladet har nå tatt en ny vending. Dagbladet hevder at opposisjonen til prosjektet antyder økonomisk kriminalitet. Dette er svært alvorlige påstander, de rammer enkeltpersoner på en brutal måte, og kan ikke bli stående uten en aksjon fra oss.

Som styreleder har jeg derfor i styremøte i Havparken-selskapene torsdag 8. juli foreslått at vi ber Kontrollkomiteen iverksette en prosess med en Forvaltningsrevisjon av selskapene. Slik får vi en grundig, uhildet og faglig gjennomgang av selskapet. Dette ble enstemmig vedtatt.

Selv om Kontrollkomiteen etter en risiko og vesentlighetsvurdering av Bolgneset-selskapene i fjor, ikke fant grunn til å gjøre en slik revisjon, mener jeg og styret at dette er et nødvendig grep med tanke på de alvorlige anklagene vi nå er utsatt for.

Du må være logget inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lars Svein Valderhaug 45 minutter siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
Og her har Sundsbø trykka på repeatknappen igjen ja, og svarer i liten grad på det aktuelle innholdet, som vanlig. ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Juks, maktmisbruk og korrupsjon
Møreaksen er billigere, raskere, har større samfunnsnytte enn Romsdalsaksen, og Møreaksen oppfyller målsettingen med fergefri E39 – å knytte næringslivet ...
Ketil Strand Andersen 17 timer siden Studie: Hetebølger skyldes rask global oppvarming
Stusser på dette med rask global oppvarming. I følge flere grafer for global temperatur, så er temperaturen relativt lav i ...
Vidar Hölm 20 timer siden Rødts forvrengning i sykehussaken
Det blir bare dumt at Rødt Ksu skal diskutere med SP om hvem som er best i denne saken. Alle ...
skal selvfølgelig være "flertallet i dagens Storting" :-(
Det er jo ingen sammenheng mellom det Kristiansen konkluderer med og de argumentene han nevner. Det er jo Ap og ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 173 comments
  • Lars Svein Valderhaug 112 comments
  • Lama Vik 37 comments
  • Jan Rune Haukvik 30 comments
  • Vidar Hölm 27 comments
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte