Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Illustrasjon: Rambøll
Illustrasjon: Rambøll
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svar fra Berit Tønnesen på Erik Rolfsen sitt innlegg «

» publisert 8. juli 2021.

Jeg registrerer at advokat og borger Erik Rolfsen har tatt på seg dommerkappen og avsagt sin dom over både prosjektet Bolgneset, daglig leder Rolf Henning Blaasvær og flertallet av byens politikere. Han presenterer nå det Dagbladet skriver, som «fakta» i saken. Han avslutter innlegget sitt med et håp om at jeg som styreleder, ordfører Kjell Neergaard og rådmann Arne Ingebrigtsen nå skal revurdere prosjektet.

Det er vel det dette i bunn og grunn handler om: omkamp om et vedtatt prosjekt.

Motstanden har hatt mange ulike beveggrunner; Rolfsen og en del andre ressurssterke aktører, som har vært høylytte motstandere av næringsprosjektet, er bosatt i Skjærvaveien eller andre adresser på Innlandet, som har sin utsikt mot det aktuelle området over fjorden. Noen har nok også kastet seg på en motstandsbølge uten å ha så mye faglig kunnskap om selve prosjektet, men hører at noen roper høyt, med misfornøyde og sinte stemmer.

Som styreleder i prosjektet har jeg brukt mye tid på å tilbakevise uriktige «fakta» som Dagbladet har sendt oss, og likevel valgt å publisere. Vår stemme har vært særdeles svak. Jeg har tilbakevist og dokumentert påstander som er kommet fra anonyme kilder, uten at dette har endret den forutinntatte måten saken er presentert på. Dagbladet er ikke ute etter å omtale et flott næringsprosjekt i lille Kristiansund- de skal ha sensasjonelle avsløringer med kyniske forretningsfolk som har forledet en liten kommune på Nordvestlandet, med antydninger om ulovligheter. Dette er ikke virkeligheten slik jeg opplever den. Partene som har forhandlet oppdragsavtalen med daglig leder har vært likeverdige parter, og anbudsprosessen har vært kvalitetssikret både av kommunens egen innkjøpsavdeling og av eksterne advokater. Videre har Dagbladet brukt en eldre dames negative opplevelse i møte med daglig leder, som er en av seks som solgte eiendom til kommunen. Jeg er oppriktig lei meg hvis det er slik hun har opplevd møte med oss- dette er ikke noe vi i styret, daglig leder, eller kommunen har fått noe som helst signal om, før det sto på trykk i Dagbladet.

Saken i Dagbladet har nå tatt en ny vending. Dagbladet hevder at opposisjonen til prosjektet antyder økonomisk kriminalitet. Dette er svært alvorlige påstander, de rammer enkeltpersoner på en brutal måte, og kan ikke bli stående uten en aksjon fra oss.

Som styreleder har jeg derfor i styremøte i Havparken-selskapene torsdag 8. juli foreslått at vi ber Kontrollkomiteen iverksette en prosess med en Forvaltningsrevisjon av selskapene. Slik får vi en grundig, uhildet og faglig gjennomgang av selskapet. Dette ble enstemmig vedtatt.

Selv om Kontrollkomiteen etter en risiko og vesentlighetsvurdering av Bolgneset-selskapene i fjor, ikke fant grunn til å gjøre en slik revisjon, mener jeg og styret at dette er et nødvendig grep med tanke på de alvorlige anklagene vi nå er utsatt for.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøSlik som lekkasjane frå NTP framstår så snakkar ein om 12 år fram i tid, og ditto behov. Rv 15 ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
@Geir Ole SætremyrDet må uansett sendes inn en bompengeproposisjon, om fjordkryssingen på Møreaksen tas samlet eller om den deles i to trinn. ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 20 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse