fbpx
Annonse
Annonse
Illustrasjon: Rambøll
Illustrasjon: Rambøll
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Pressedekningen av Bolgneset fra Dagbladets (DB) side har åpnet for heftige og kvasse diskusjoner om hvordan byens utvikling og styring, noe som ikke bør overraske, heller tvert imot og vi skal ønske disse diskusjonene velkommen. De er viktige for å løfte kvaliteten av det politiske arbeidet i byen.

En demokratisk nødvendighet spør du meg.

Med et bakteppe hvor det ikke er råd til fødeavdeling og lokalsykehus, og hvor den universelle retten til barnetrygd fram til 1.juli ble beskåret ved søknader om økonomisk sosialhjelp. Og, for ikke å glemme, de saker som har berørt andre grupper i en presset tilværelse, er Bolgnesetsaken slik den framstår som et eksempel på at det er grunnleggende forskjeller på rik og fattig, også I Kristiansund.

Jeg får sikkert høre at nå herr Kristiansen, nå blander du kortene og du gjør dette av rene valgtaktiske hensyn, og for å mele Rødts saker.

Med hånden på hjertet vil jeg svare at selvfølgelig gjør jeg det. Jeg skal ærlig og åpent innrømme at jeg er tungnem i forhold til å bli disiplinert av en tankegang som har asosiale dimensjoner. Det akter jeg å fortsette med, og jeg håper flere følger med.

Det gir ingen mening i en samfunnsmessig sammenheng at det skal flomme over av penger til et luftslott av et «fellessykehus» på Hjelset, eller til en eventuell profitt til private interesser på utviklingen av Bolgneset. Det uttrykker etter min oppfatning tenkemåter som setter samfunnsmessige hensyn tilside og som i sin kjerne er asosial. Satt på spissen, her reises ikke spørsmålet om konsekvensanalyse, slik det gjøres når retten til ubeskåret barnetrygd til økonomisk ubemidlede blir foreslått.

Tvert imot blir det lagt et teppe av hemmelighold over prosesser hvor det er en tilsynelatende og selvfølgelig rett til å bruke offentlige penger eller berike seg, og, skulle det være noen som protesterer eller stiller spørsmål. Let etter varslerne, eller fortell verden om uansvarlighet og motarbeidelse av arbeidsplasser!

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Vidar Hölm 2 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 3 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 4 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 4 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Lars Svein Valderhaug 4 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKva har dette med mitt innlegg å gjere? Skal du kommentere det, så hald deg til tema! Men ein ting ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte