Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
20 august 2021 11:31
Del på Facebook
Jonas Gahr Støre, leder og statsministerkandidat for Arbeiderpartiet. Foto: Ole Berg-rusten / NTB
Jonas Gahr Støre, leder og statsministerkandidat for Arbeiderpartiet. Foto: Ole Berg-rusten / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jonas Gahr Støre har visstnok vært på valgkampturne i Møre og Romsdal, og har besøkt både Molde og Sunndal. I Molde benyttet Støre anledningen til å si noen ord om sykehus, fødetilbud og foretaksmodellen.

Støre sier at det ikke er aktuelt å ha fødeavdeling i Kristiansund. Det er funksjoner som må legges til det såkalte «fellessykehuset» i Molde. Derimot tenker Støre «å riste» litt i foretaksmodellen, og mener at det skal være politikere i styrene i helseforetakene.

Nå er det slik at vi har hatt politikere i styrene i helseforetakene tidligere også, og historien har vist oss at det faktisk ikke løser noe som helst. Styremedlemmene i et helseforetak er der for å ivareta eiers interesser, så det som har betydning er ikke først og fremst hvem eieren har plassert i frontlinja for å ta de hardeste trefningene, men hva eieren mener og hvordan eieren forvalter eiendommen sin. Eieren av et helseforetak er pr definisjon statsråden i Helse- og omsorgsdepartementet, og styremedlemmene i helseforetakene er plassert der for å iverksette og gjennomføre eierens vilje.

Nå er det foretaksmodellen som gjelder, og inntil vi får gjort noe med den er det derfor av avgjørende betydning at vi får plassert en statsråd i Helse- og omsorgsdepartementet som har vilje til å forvalte eiendommen sin på en annen måte enn Høyre og Arbeiderpartiet. Den eneste helseministerkandidaten som vil gjøre det er Kjersti Toppe fra Senterpartiet. Kjersti Toppe vil dessuten gjøre litt mer med foretaksmodellen enn «å riste» litt i den, hun vil fjerne hele foretaksmodellen og erstatte den med en modell som ivaretar folkevalgt styring og kontroll.

Nå er det av avgjørende betydning at vi alle bruker stemmeretten vår til å stemme på de partiene som ikke bare vil riste litt i foretaksmodellen, men som vil fjerne den helt. Det er de samme partiene som har vist ved votering på stortinget at de vil opprettholde sykehus med fødeavdeling i Kristiansund: Senterpartiet, Frp, SV, MDG og Rødt.

Av: Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Vidar Hölm · 2 år siden
    Vil bare minne Nordmørspolitikere og alle andre om at sykehuskampen ikke er tapt. Tvert imot. Hjelset blir bygd men det er fra opprinnelig plan krympet med over 20 000 kvm og mer vil det bli. Så håper dere forstår at det nå handler om å få flest mulig funksjoner til å bli i Kristiansund. Det er ikke over! Det er for slepphendt holdning. Kampen står nå!
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Ansgar Dypbukt 18 timer siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 7 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 7 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 8 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse