Annonse
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
20 august 2021 11:31
Del på Facebook
Jonas Gahr Støre, leder og statsministerkandidat for Arbeiderpartiet. Foto: Ole Berg-rusten / NTB
Jonas Gahr Støre, leder og statsministerkandidat for Arbeiderpartiet. Foto: Ole Berg-rusten / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Jonas Gahr Støre har visstnok vært på valgkampturne i Møre og Romsdal, og har besøkt både Molde og Sunndal. I Molde benyttet Støre anledningen til å si noen ord om sykehus, fødetilbud og foretaksmodellen.

Støre sier at det ikke er aktuelt å ha fødeavdeling i Kristiansund. Det er funksjoner som må legges til det såkalte «fellessykehuset» i Molde. Derimot tenker Støre «å riste» litt i foretaksmodellen, og mener at det skal være politikere i styrene i helseforetakene.

Nå er det slik at vi har hatt politikere i styrene i helseforetakene tidligere også, og historien har vist oss at det faktisk ikke løser noe som helst. Styremedlemmene i et helseforetak er der for å ivareta eiers interesser, så det som har betydning er ikke først og fremst hvem eieren har plassert i frontlinja for å ta de hardeste trefningene, men hva eieren mener og hvordan eieren forvalter eiendommen sin. Eieren av et helseforetak er pr definisjon statsråden i Helse- og omsorgsdepartementet, og styremedlemmene i helseforetakene er plassert der for å iverksette og gjennomføre eierens vilje.

Nå er det foretaksmodellen som gjelder, og inntil vi får gjort noe med den er det derfor av avgjørende betydning at vi får plassert en statsråd i Helse- og omsorgsdepartementet som har vilje til å forvalte eiendommen sin på en annen måte enn Høyre og Arbeiderpartiet. Den eneste helseministerkandidaten som vil gjøre det er Kjersti Toppe fra Senterpartiet. Kjersti Toppe vil dessuten gjøre litt mer med foretaksmodellen enn «å riste» litt i den, hun vil fjerne hele foretaksmodellen og erstatte den med en modell som ivaretar folkevalgt styring og kontroll.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå er det av avgjørende betydning at vi alle bruker stemmeretten vår til å stemme på de partiene som ikke bare vil riste litt i foretaksmodellen, men som vil fjerne den helt. Det er de samme partiene som har vist ved votering på stortinget at de vil opprettholde sykehus med fødeavdeling i Kristiansund: Senterpartiet, Frp, SV, MDG og Rødt.

Av: Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Vidar Hölm · 1 år siden
    Vil bare minne Nordmørspolitikere og alle andre om at sykehuskampen ikke er tapt. Tvert imot. Hjelset blir bygd men det er fra opprinnelig plan krympet med over 20 000 kvm og mer vil det bli. Så håper dere forstår at det nå handler om å få flest mulig funksjoner til å bli i Kristiansund. Det er ikke over! Det er for slepphendt holdning. Kampen står nå!
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 4 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenIngen av kravene til hovedfarled lar seg oppfylle med Romsdalsaksen.Riksantikvaren er øverste instans i vernesaker.
Terje Sundsbø 4 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Rolf Erik PedersenDet er kun et fåtall konsulentselskaper som er kvalifiserte til å foreta KS2-analyser. Men du stoler vel heller ikke på ...
Rolf Erik Pedersen 11 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøDet er mange klassifiseringen for hovedfarled. Dette burde du vite, før du uttaler deg.Riksantikvaren avgjør ikke så viktige saker alene?
Rolf Erik Pedersen 11 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Terje SundsbøVi får håpe på at bindingene mellom departementene ikke er "kompis" preget, slik at det blir en nøytral og seriøs ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagDette er et svadasvar fra deg. Du slenger jo bare ut av deg påstander du ikke kan forsvare med annet ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Fergefri E39 – er oppgaven forstått?
@Alf Helge FevaagIstedenfor å bare å gjenta disse tåpelige kommentarene dine, kan du heller påpeke hva som er mine fantasitall og alternativ ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte