fbpx
Annonse
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
20 august 2021 11:31
Jonas Gahr Støre, leder og statsministerkandidat for Arbeiderpartiet. Foto: Ole Berg-rusten / NTB
Jonas Gahr Støre, leder og statsministerkandidat for Arbeiderpartiet. Foto: Ole Berg-rusten / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Jonas Gahr Støre har visstnok vært på valgkampturne i Møre og Romsdal, og har besøkt både Molde og Sunndal. I Molde benyttet Støre anledningen til å si noen ord om sykehus, fødetilbud og foretaksmodellen.

Støre sier at det ikke er aktuelt å ha fødeavdeling i Kristiansund. Det er funksjoner som må legges til det såkalte «fellessykehuset» i Molde. Derimot tenker Støre «å riste» litt i foretaksmodellen, og mener at det skal være politikere i styrene i helseforetakene.

Nå er det slik at vi har hatt politikere i styrene i helseforetakene tidligere også, og historien har vist oss at det faktisk ikke løser noe som helst. Styremedlemmene i et helseforetak er der for å ivareta eiers interesser, så det som har betydning er ikke først og fremst hvem eieren har plassert i frontlinja for å ta de hardeste trefningene, men hva eieren mener og hvordan eieren forvalter eiendommen sin. Eieren av et helseforetak er pr definisjon statsråden i Helse- og omsorgsdepartementet, og styremedlemmene i helseforetakene er plassert der for å iverksette og gjennomføre eierens vilje.

Nå er det foretaksmodellen som gjelder, og inntil vi får gjort noe med den er det derfor av avgjørende betydning at vi får plassert en statsråd i Helse- og omsorgsdepartementet som har vilje til å forvalte eiendommen sin på en annen måte enn Høyre og Arbeiderpartiet. Den eneste helseministerkandidaten som vil gjøre det er Kjersti Toppe fra Senterpartiet. Kjersti Toppe vil dessuten gjøre litt mer med foretaksmodellen enn «å riste» litt i den, hun vil fjerne hele foretaksmodellen og erstatte den med en modell som ivaretar folkevalgt styring og kontroll.

Nå er det av avgjørende betydning at vi alle bruker stemmeretten vår til å stemme på de partiene som ikke bare vil riste litt i foretaksmodellen, men som vil fjerne den helt. Det er de samme partiene som har vist ved votering på stortinget at de vil opprettholde sykehus med fødeavdeling i Kristiansund: Senterpartiet, Frp, SV, MDG og Rødt.

Av: Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Vidar Hölm · 1 måneder siden
    Vil bare minne Nordmørspolitikere og alle andre om at sykehuskampen ikke er tapt. Tvert imot. Hjelset blir bygd men det er fra opprinnelig plan krympet med over 20 000 kvm og mer vil det bli. Så håper dere forstår at det nå handler om å få flest mulig funksjoner til å bli i Kristiansund. Det er ikke over! Det er for slepphendt holdning. Kampen står nå!
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hadde Kristiansund som regionsenter gått i bresjen og evt. stemt for trøndelag, så hadde vel kanskje situasjonen vært helt annerledes ...
Vidar Hölm 4 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 5 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte