Annonse
Annonse
Olav Nygård, Aure
Ytring
21 august 2021 00:12
Del på Facebook
Arkivbilde av Kristiansund sykehus. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Arkivbilde av Kristiansund sykehus. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Tenk hvor mange milliarder som har blitt frigjort ved å stoppe Møreaksen. Kunne bygd fullverdige sykehus i både Molde og Kristiansund for disse pengene og mer til.

Lokale politikere fra H, AP og SP argumenterer panisk med at veiprosjektet må gjennomføres ellers så mister Møre og Romsdal pengene. Alle med beina på jorda ser at dette er stormannsgalskap og et vanvittig sløseprosjekt. Kanskje som forventet fra H og AP, men hva SP holder på med er en gåte.

Lokale politikerne greier ikke å prioritere helhetlig og til det beste for befolkningen. All fornuft synes å være budsjettert bort, der statlig sektortenkning er blitt et større problem enn fogderistrid. Men budsjett gjelder framtida og dyktige og pragmatiske politikere bør kunne greie å skjære igjennom, slik at vi i Møre og Romsdal kan få etablert gode prioriteringer på tvers av sektorer, og fogderi for den saks skyld.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stem inn politikere som vil stoppe Møreaksen.

Gi ikke opp kampen om et fullverdig sykehus i Kristiansund!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Olav Nygård · 10 måneder siden
  Kjekt at du vil diskutere med meg, Terje Sundsbø. Riktig som du sier at det store flertall av dagens politikere er for Møreaksen. Det på tross av at flertallet av folket i Møre og Romsdal er imot. Det er her snakk om 24 milliarder, som lett vil øke betydelig p.g.a. overskridelser og følgeinvesteringer. Dette er vanvittig mye penger til et vanvittig veiprosjekt, samtidig som sykehussektoren i Møre og Romsdal er grovt underfinansiert både når det gjelder investeringer og drift. Dersom statlig veibudsjett går til vegprosjekt som Møreaksen, så er det for mye penger i denne sektoren, som for Møre og Romsdal burde vært prioritert til sykehussektoren. Rikelig med penger da, også til sykehusene i Ålesund og Volda, ja til og med til å opprettholde rehabiliteringstilbudet i Aure. Kanskje rassikring og veivedlikehold også. Det er Stortinget som i tilfelle må rydde opp i dette, slik at pengene går dit de trengs mest. Kred til Møre og Romsdal FRP for deres kamp mot Møreaksen, men frykter at de går i dvale når valget er over. Min anbefaling er derfor å gå for småpartiene på venstresiden slik at de kan plage AP litt etter valget. 
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Terje Sundsbø · 10 måneder siden
   @Olav Nygård Det flertallet du viser til som er imot Møreaksen ifølge «meningsmålingene» til Terje Tovan har et tvilsomt fundament: 
   https://www.tk.no/moreaksen-egeninteresser-og-meningsmalinger/o/5-51-988106

   Jeg ser du mener at det vil bli overskridelser ved Møreaksen. Tror du ikke det også vil gjelde Romsdalsaksen?

   Om Frp stopper Møreaksen, så vil det garantert forsvinne 24 mrd. ut av vårt fylke. Disse pengene vil gå til andre veiprosjekter i andre deler av landet – ikke til sykehusene i Møre og Romsdal. De som stemmer Frp bidrar til dette, ikke din fantasiløsning.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Olav Nygård · 10 måneder siden
   @Terje Sundsbø Romsdalsaksen er ikke tema for meg. Jeg mener fergeløsningen er det beste for fylket, og har tillit til at stortingspolitikerne etter hvert vil se galskapen i det vanvittige veiprosjektet Møreaksen er. NRK sin politiske journalist Trond Vestre antydet at Møreaksen kan oppleve en stille død i det nye Stortinget. Det er jo lov å håpe. Takk for ordskifte, Terje Sundsbø.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Terje Sundsbø · 10 måneder siden
   @Olav Nygård Du oppfordrer til å stemme Frp for å stoppe Møreaksen. Da er det uinteressant at du mener Romsdalsaksen også bør stoppes, så lenge Frp går inn for nettopp Romsdalsaksen. 
   Det er på tide du våkner, helst før valget.


  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Olav Nygård · 10 måneder siden
   @Terje Sundsbø Les hva jeg skriver, jeg har aldri oppfordret til å stemme FRP for å stoppe Møreaksen. Debattformen din er ikke god. Men takk for at du hjalp meg med på få fram det jeg hadde på hjertet!
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Terje Sundsbø · 10 måneder siden
   @Olav Nygård Når du skriver 
   «Stem inn politikere som vil stoppe Møreaksen.»,
   så er det vanskelig å tolke dette som at du ikke støtter Frp og Frank Sve, som er den som absolutt i fremste rekke har gått inn for å stoppe Møreaksen. 
   Er ikke det også ditt poeng?

 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Olav Nygård · 10 måneder siden
  På NRK lokal-TV sin valgsending argumenterte H.Orten - Molde/Misund, B. Riksfjord - Aukra og G. Lien – Vestnes, henholdsvis H, AP og SP, noe panisk for Møreaksen. Disse har makta og systemet med seg i dag, men dette kan endre seg etter valget, så helt trygg kan vel ikke Sundsbø i Molde heller være. Så falske forhåpninger? Nei da. Får vi på plass folkelige motkrefter på tinget fortrinnsvis fra venstresiden i Møre og Romsdal, så kan mye skje. Ikke mer penger til sykehusene i Møre og Romsdal på kort sikt, det forstår jeg og, men på sikt……. Men først må Møreaksen stoppes!
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Terje Sundsbø · 10 måneder siden
   @Olav Nygård Kan du forklare hvordan det blir mer penger til sykehusene i Volda og Ålesund om Møreaksen stoppes? 
   Det betyr jo bare at andre samferdselsprosjekter andre steder i landet overtar plassen i NTP, og pengene. 
   Hvordan kan dette gi mer penger til sykehus?

   Eller mener du at ved å stoppe Møreaksen, så vil penger til samferdsel totalt sett minke, og at det da vil være helsesektoren som får disse midlene? 
   Hvorfor ikke utdanning eller forsvaret?

   Hvis motstanden mot Møreaksen er basert på den slags villfarelser, da er det god grunn for politikerne til å ignorere denne motstanden.
   Og heldigvis forstår det store flertallet av dem dette.

 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Terje Sundsbø · 10 måneder siden
  Hvorfor servere falske forhåpninger?

  Nå er det ikke slik at om man stopper Møreaksen, så vil pengene gå til andre prosjekter her i fylket – slik som sykehus. Om man stopper fergeavløsningsprosjekter her i fylket, så vil andre samferdselsprosjekter i andre deler av landet ta over disse bevilgningene – pengene går ikke til sykehusene i M&R.

  Ikke glem at for alle som kommer via rundkjøringen på Bergsøya, så er det raskere vei til det nye fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal på Hjelset, enn til det gamle sykehuset i sentrum av Kristiansund. Og med veibevilgninger til E39 på Nordmøre, vil denne forskjellen øke enda mer i favør Hjelset.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Havets sølv – kystens gull
Annonse
Havets sølv – kystens gull

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 13 timer siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Usmakelige løgner fra Finn Arne Follestad (INP)
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Usmakelige løgner fra Finn Arne Follestad (INP)
@Terje SundsbøÅ jeg kunne sagt så mye, går ikke tom for saklige motargumenter. Gidder bare ikke kaste bort min tid og ...
@Anne Mari SandshamnRegistrerer din sedvanlige måte å svare på når du går tom for saklige motargumenter. Forøvrig en gjenganger fra de fleste ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte