Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
– Hvis AP faktisk ønsker lavere fergepriser bør dere jo takke oss for at arbeidet er påbegynt, skriver Fremskrittpartiets Steinar Engeli Johansen. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
– Hvis AP faktisk ønsker lavere fergepriser bør dere jo takke oss for at arbeidet er påbegynt, skriver Fremskrittpartiets Steinar Engeli Johansen. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeiderpartiet velger å fortsette angrepene mot meg og FrP. Nå er det både folkeskikk og norske verdier jeg skal ha forbrutt meg på, og i stedet for å fortelle hva Arbeiderpartiets politikk vil føre til for Nordmøre har Arbeiderpartiet nå satt ekstra ressurser på å omskrive historien om alt FrP har fått til for Nordmøre.

Åse Kristin Ask Bakke og Sverre Leivdal prøver nå å si at FrP aldri har bevilget penger til å halvere fergetakstene. Nei, det er helt riktig, og det er heller ikke noe vi har påstått at vi har gjort. 

Derimot har vi både sagt og fått utført en reduksjon i takstene med 25 prosent fra 1 juli, og vi har vedtatt et partiprogram som sier at fergene skal ses på som en del av veien og bli gratis. Arbeiderpartiet må gjerne hevde at dette er løgn, men da bør de kanskje sammenligne billettprisene fra 30. juni mot nye, lavere priser 1. juli.

Men hvorfor angriper Arbeiderpartiet Fremskrittspartiet for dette? Hvis Ap faktisk ønsker lavere fergepriser bør dere jo takke oss for at arbeidet er påbegynt. Arbeiderpartiet har da aldri bevilget penger til reduserte fergetakster, så det kan jo ikke være av skuffelse over at reduksjonen ikke ble større dere angriper oss.

For et par uker siden så lovte dere at fergetakstene skal halveres, men allerede nå har dere justert lovnaden. Nå skal dere i stedet muligens redusere prisene med 25 prosent i forhold til juni-takstene, eller som Kjølmoen selv sier: de skal reduseres med 34 prosent i forhold til dagens takster. Men da etter en utredning, og over en periode på fire år. Dette er da ikke løgn. Det er jo akkurat det dere selv sier.

Med unntak av fire fergestrekninger i Møre og Romsdal bestemmes takstene av Møre og Romsdal fylkeskommune. Her styrer Arbeiderpartiet sammen med Sp, SV, KrF, MDG, Rødt og Venstre. Arbeiderpartiet sitter med både ordfører og varaordfører i fylket, og dere har stemt både for økte takster, og mot FrPs forslag til å redusere takstene. Dette er da ikke løgn. Det er en ren faktabeskrivelse av hva som har skjedd. Så sier dere at FrP har sulteforet fylkeskommunen, og at dette er årsaken til at dere har økt fergeprisene. Sannheten er derimot at dere satte opp takstene samtidig som at fylkeskommunen gikk 300 millioner i overskudd. Dette er da ikke løgn.

Jeg har aldri hevdet at Kjølmoen ikke mener det når han sier at han ønsker å redusere fergetakstene. Men Arbeiderpartiet har aldri kommet med penger til dette. Det er dere selv som sier at dere må utrede eventuell nedjustering av fergetakstene. 

Arbeiderpartiet har til nå stått på sidelinjen og sett på at FrP har vist reell handlekraft i å faktisk sette ned prisene for trafikantene. Dette er da ikke løgn. Det er bare ren faktaopplysning som Arbeiderpartiet av en eller annen merkelig grunn sliter med å godta. For oss derimot er dette bare starten av det som er målet om at fergene skal bli gratis. 

Hadde Ap virkelig ment noe med at det nå er vanlige folk sin tur, så hadde de vel kopiert FrP sin målsetting, ikke kritisert den. Men Arbeiderpartiet tror kanskje ikke det er vanlige folk som tar fergene? Uansett får dere ha lykke til med å få ned fergetakstene. Det er en politikk jeg heier på. Selv om den bare er 34 prosent så bra som Fremskrittspartiets målsetting.

Av: Jan Steinar Engeli Johansen, fylkestingrepresentant og stortingskandidat FrP

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse