fbpx
Annonse
Annonse
Ketil S. Andersen
Ytring
08 september 2021 20:22
Invild Kjerkol og Jonas Gahr Støre, Arbeiderpartiet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Invild Kjerkol og Jonas Gahr Støre, Arbeiderpartiet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Asbjørn Jordahl svarte på mitt første innlegg ved å si følgende: «Den debatten som har foregått har fått Arbeiderpartiet til å endre sin sykehuspolitikk. Den ble lagt frem mandag.» I dag skriver Støre og Kjerkol et innlegg i TK, men Kristiansund sykehus er ikke nevnt.

I innlegget får vi faktisk høre hva Støre og Kjerkol har som planer, men de sier som forventet ingenting om det som Asbjørn Jordahl antydet, at Kristiansund sykehus skal beholdes. Det er ikke ofte politikere sparer konfekten til ETTER valget, så at dette innebærer at man vil gå inn for å beholde sykehuset i Kristiansund, det tror vi ikke på. 

I dag er spørsmålsstillingen en helt annet enn å rasjonalisere ved å bygge felles sykehus. Man innser, ikke minst på grunn av den fantastiske innsatsen til Bunadsgeriljaen, at det å legge ned føde og akutt i Kristiansund er uønsket fordi det gir for høy risiko for liv og helse. Flere partier har støttet dette, ikke minst Sp og Rødt.

Det er også et poeng at pandemien og nesten-katastrofen på Hustadvika viser at det er behov for sykehuskapasitet. Og ikke minst: Hvorfor i all verden skal man legge ned et sykehus som står der og representerer en verdi på flere milliarder kroner.

Å skylde på mangel på fagfolk er tøv, fordi det er jo politikerne som har ansvaret for at det utdannes nok i forhold til behovet. Å begrunne med fagmiljø er også feil, fordi man kan heller snakke om fagmiljø i Helse Midt eller Norge, heller enn at alle fagfolkene må sitte i samme korridor. Det er gammeldags i forhold til dagens kommunikasjonsmuligheter.

Situasjonen er derfor nå at Ap står slett ikke blant dem som vil sørge for at sykehuset i Kristiansund beholdes. Dette vil uansett lanseres som krav fra Senterpartiet. Derfor er det viktig at Senterpartiet er sterkest mulig.

Av: Ketil S. Andersen

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hadde Kristiansund som regionsenter gått i bresjen og evt. stemt for trøndelag, så hadde vel kanskje situasjonen vært helt annerledes ...
Vidar Hölm 4 dager siden Kickstart og forutsetninger for Havriket
Denne bør alle lese. Er vel bedre begrunnet enn "utredningen" som ble kladdet motvillig i en lunchpause på rådhuset i ...
De siste 11 månedene har Molde og Kristiansund hatt felles fødeavdeling. I den tiden har ingen født underveis til sjukehus ...
Ketil Strand Andersen 5 dager siden Gjenåpne Kristiansund – vi godtar ingenting annet!
Veldig bra innlegg! Der er ikke akseptabelt at man sparer seg til store overskudd, samtidig med at man ikke frister ...
Lars Svein Valderhaug 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lama VikKven svarar du? Eg har ikkje spurt om dette. Du klarer vel å sjå kva som var mi enkle problemstilling? ...
Lama Vik 6 dager siden Kristiansund Sp og aksen
@Lars Svein ValderhaugLars, eg svarer på kvifor SP ikkje arbeider for Romsdalsaksen. Rein, pur og sunn fornuft. Og nei, eg snakkar ikkje ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte