Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Ketil S. Andersen
Ytring
08 september 2021 20:22
Del på Facebook
Invild Kjerkol og Jonas Gahr Støre, Arbeiderpartiet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Invild Kjerkol og Jonas Gahr Støre, Arbeiderpartiet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Asbjørn Jordahl svarte på mitt første innlegg ved å si følgende: «Den debatten som har foregått har fått Arbeiderpartiet til å endre sin sykehuspolitikk. Den ble lagt frem mandag.» I dag skriver Støre og Kjerkol et innlegg i TK, men Kristiansund sykehus er ikke nevnt.

I innlegget får vi faktisk høre hva Støre og Kjerkol har som planer, men de sier som forventet ingenting om det som Asbjørn Jordahl antydet, at Kristiansund sykehus skal beholdes. Det er ikke ofte politikere sparer konfekten til ETTER valget, så at dette innebærer at man vil gå inn for å beholde sykehuset i Kristiansund, det tror vi ikke på. 

I dag er spørsmålsstillingen en helt annet enn å rasjonalisere ved å bygge felles sykehus. Man innser, ikke minst på grunn av den fantastiske innsatsen til Bunadsgeriljaen, at det å legge ned føde og akutt i Kristiansund er uønsket fordi det gir for høy risiko for liv og helse. Flere partier har støttet dette, ikke minst Sp og Rødt.

Det er også et poeng at pandemien og nesten-katastrofen på Hustadvika viser at det er behov for sykehuskapasitet. Og ikke minst: Hvorfor i all verden skal man legge ned et sykehus som står der og representerer en verdi på flere milliarder kroner.

Å skylde på mangel på fagfolk er tøv, fordi det er jo politikerne som har ansvaret for at det utdannes nok i forhold til behovet. Å begrunne med fagmiljø er også feil, fordi man kan heller snakke om fagmiljø i Helse Midt eller Norge, heller enn at alle fagfolkene må sitte i samme korridor. Det er gammeldags i forhold til dagens kommunikasjonsmuligheter.

Situasjonen er derfor nå at Ap står slett ikke blant dem som vil sørge for at sykehuset i Kristiansund beholdes. Dette vil uansett lanseres som krav fra Senterpartiet. Derfor er det viktig at Senterpartiet er sterkest mulig.

Av: Ketil S. Andersen

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 6 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse