Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Ketil S. Andersen
Ytring
08 september 2021 20:22
Del på Facebook
Invild Kjerkol og Jonas Gahr Støre, Arbeiderpartiet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Invild Kjerkol og Jonas Gahr Støre, Arbeiderpartiet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Asbjørn Jordahl svarte på mitt første innlegg ved å si følgende: «Den debatten som har foregått har fått Arbeiderpartiet til å endre sin sykehuspolitikk. Den ble lagt frem mandag.» I dag skriver Støre og Kjerkol et innlegg i TK, men Kristiansund sykehus er ikke nevnt.

I innlegget får vi faktisk høre hva Støre og Kjerkol har som planer, men de sier som forventet ingenting om det som Asbjørn Jordahl antydet, at Kristiansund sykehus skal beholdes. Det er ikke ofte politikere sparer konfekten til ETTER valget, så at dette innebærer at man vil gå inn for å beholde sykehuset i Kristiansund, det tror vi ikke på. 

I dag er spørsmålsstillingen en helt annet enn å rasjonalisere ved å bygge felles sykehus. Man innser, ikke minst på grunn av den fantastiske innsatsen til Bunadsgeriljaen, at det å legge ned føde og akutt i Kristiansund er uønsket fordi det gir for høy risiko for liv og helse. Flere partier har støttet dette, ikke minst Sp og Rødt.

Det er også et poeng at pandemien og nesten-katastrofen på Hustadvika viser at det er behov for sykehuskapasitet. Og ikke minst: Hvorfor i all verden skal man legge ned et sykehus som står der og representerer en verdi på flere milliarder kroner.

Å skylde på mangel på fagfolk er tøv, fordi det er jo politikerne som har ansvaret for at det utdannes nok i forhold til behovet. Å begrunne med fagmiljø er også feil, fordi man kan heller snakke om fagmiljø i Helse Midt eller Norge, heller enn at alle fagfolkene må sitte i samme korridor. Det er gammeldags i forhold til dagens kommunikasjonsmuligheter.

Situasjonen er derfor nå at Ap står slett ikke blant dem som vil sørge for at sykehuset i Kristiansund beholdes. Dette vil uansett lanseres som krav fra Senterpartiet. Derfor er det viktig at Senterpartiet er sterkest mulig.

Av: Ketil S. Andersen

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø Nylig Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 14 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 16 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 16 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Tor Hansen 18 timer siden Grunnsolide Møreaksen
@Terje SundsbøMøreaksen gir ikke fastlandssamband til Gossen, ekstraregningen for dette er sist angitt til 4,7 mrd. ved bygging av Møreaksen. Så ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKor mykje pengar er sett av. Kan du lese det av tabellen? Og samfunnsnytten?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse