Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Ketil S. Andersen
Ytring
08 september 2021 20:22
Del på Facebook
Invild Kjerkol og Jonas Gahr Støre, Arbeiderpartiet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Invild Kjerkol og Jonas Gahr Støre, Arbeiderpartiet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Asbjørn Jordahl svarte på mitt første innlegg ved å si følgende: «Den debatten som har foregått har fått Arbeiderpartiet til å endre sin sykehuspolitikk. Den ble lagt frem mandag.» I dag skriver Støre og Kjerkol et innlegg i TK, men Kristiansund sykehus er ikke nevnt.

I innlegget får vi faktisk høre hva Støre og Kjerkol har som planer, men de sier som forventet ingenting om det som Asbjørn Jordahl antydet, at Kristiansund sykehus skal beholdes. Det er ikke ofte politikere sparer konfekten til ETTER valget, så at dette innebærer at man vil gå inn for å beholde sykehuset i Kristiansund, det tror vi ikke på. 

I dag er spørsmålsstillingen en helt annet enn å rasjonalisere ved å bygge felles sykehus. Man innser, ikke minst på grunn av den fantastiske innsatsen til Bunadsgeriljaen, at det å legge ned føde og akutt i Kristiansund er uønsket fordi det gir for høy risiko for liv og helse. Flere partier har støttet dette, ikke minst Sp og Rødt.

Det er også et poeng at pandemien og nesten-katastrofen på Hustadvika viser at det er behov for sykehuskapasitet. Og ikke minst: Hvorfor i all verden skal man legge ned et sykehus som står der og representerer en verdi på flere milliarder kroner.

Å skylde på mangel på fagfolk er tøv, fordi det er jo politikerne som har ansvaret for at det utdannes nok i forhold til behovet. Å begrunne med fagmiljø er også feil, fordi man kan heller snakke om fagmiljø i Helse Midt eller Norge, heller enn at alle fagfolkene må sitte i samme korridor. Det er gammeldags i forhold til dagens kommunikasjonsmuligheter.

Situasjonen er derfor nå at Ap står slett ikke blant dem som vil sørge for at sykehuset i Kristiansund beholdes. Dette vil uansett lanseres som krav fra Senterpartiet. Derfor er det viktig at Senterpartiet er sterkest mulig.

Av: Ketil S. Andersen

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hva sier løgneren som bevisst, og mot bedre vitende, kontinuerlig forsøker å villede folket til å tro at Møreaksen er ...
Anne Mari Sandshamn 15 timer siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 1 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
@Terje SundsbøDette er voksen humor det, ikke barnslig slik du ser det :)  Du må aldri bli så voksen at du ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte