Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Arne Grødahl, Kristiansund Arbeiderparti
Ytring
17 september 2021 18:18
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Mikhail Nilov, Pexels.com
Illustrasjonsfoto: Mikhail Nilov, Pexels.com
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som mange fikk med seg hvertfall begynnelsen av – så hadde Stig Anders Ohrvik og jeg en rimelig hard  ordveksling like før valget. Ohrvik og jeg har alltid respektert hverandre tidligere. Vi har endog som  oftest vært enige i de fleste saker. 

Så er det tid for anger. Jeg skulle ikke brukt ordet løgn. Og jeg skulle ikke brukt uttrykket Trumpisme  uten å forklare nærmere hva jeg mente. Mer om det senere. 

Først la meg prøve å forklare hvordan Ohrvik og jeg kan havne i en slik knallhard ordveksling. Jeg tror  vi uten å merke det har tilegnet oss den måten å diskutere på som er blitt vanlig her lokalt. Ta den  andre for noe selv om du egentlig strekker det langt. Alternativt. Fortell noe sannhet. Overse  sannheter som ikke passer historien du forsøker å fortelle. Det er en liten bit av Trumpisme 

Som i vår lokale sykehushistorie. Det er en historie hvor vi i stor grad vet hva som skjedde. Stig  Anders valgte å fortelle sin variant. Som isolert mye var riktig. Men valgte å fortelle bare den delen  som var negativt for Arbeiderpartiet. Uten det helt korrekte. Og uten å fortelle hele sannheten.  Hvorfor? På meg så hadde det et mål. Det rammet Arbeiderpartiet mest å ikke fortelle hele historien.  For formålet var å ramme Arbeiderpartiet. Den beste måten var da å fortelle bare deler av historien.  Og dette er ting som skjedde. Som er lett å ettergå. 

Her er i all enkelthet hva Ohrvik valgte å fortelle. Og hva han valgte å overse. Da den delvise historien  var det som ville ramme hardest og passe best i historien han ellers fortalte under valgkampen. 

Ohrvik var opptatt av at Arbeiderpartiet hadde muligheten til å redde føde og akutt den gangen  styret i helseforetaket bestemte å legge ned disse funksjonene på et styremøte på Vikaneset. Ville  han fortalt historien korrekt så kunne han fortalt at det var nettopp det regjeringen og Stoltenberg  gjorde. Reddet føde og akutt. Grep inn. Selv i alle de innleggene vi hadde om temaet så bekreftet han  aldri at dette skjedde. Det er i mine øyne Trumpisme. Riktignok i en mild form isolert. 

Så var det punktet hvor han hele tiden pekte på at det var Arbeiderpartiet som vedtok utredning av  fellessykehus. Noe som er korrekt hvis det tas ut av sammenheng. Ohrvik valgte aldri å nevne hele  historien. . Alle vet at Initiativet for fellessykehus kom fra Nordmøre. Ikke fra regjeringen. Det var  ansatte på sykehuset som krevde fellessykehus. Det var alle kommuner på Nordmøre som krevde  fellessykehus. Og til og med næringslivet lokalt støttet fellessykehuset. Og det var dette regjeringen  etterkom. Ingenting av dette nevnte Ohrvik med et ord. I den historien Ohrvik ønsket å fortelle var  det Arbeiderpartiet alene som hadde skylda for at prosessen med fellessykehuset kom i gang. Ikke en  gang i den lange ordvekslingen vi hadde om emnet erkjente Nordmørslista sin fremste mann at det  var dette som skjedde. For det passet ikke formålet. For det var å ramme Arbeiderpartiet. Dette er  også Trumpisme. Late som at ting som faktisk skjedde aldri har skjedd. 

Det er ikke valgkamp nå. Og Stig Anders og jeg har kommunisert oss i mellom. Jeg vet at Stig Anders  tar avstand fra de mest elleville her lokalt som gjør at debattklimaet er uutholdelig. Som gjør at Jan  Erik Larsen får 200 meldinger med hets og det som verre er. Jeg har også opplevd det samme.  Hetsende meldinger direkte. I samme antall som Jan Erik. For egen del har jeg opplevd forsøk på å  spre usanne rykter om meg for å ramme meg som politiker. Ting som har fratatt meg nattesøvn og  gjort meg sliten, lei og til og med sint. Noe jeg heldigvis bare er sekunder om gangen. Har etter hvert  lært meg å ikke nødvendigvis svare når jeg er sint og føler meg tråkket på og endog forfulgt. Og det  gjør selvsagt noe med motivasjonen. Er det virkelig verd å stå i dette uværet. Hvor du blir utskjelt.  Hvor du opplever usannheter bli spredd. Hvor du også begynner å lure på om dette er greit for de  som står meg nærme.

Det å forsøke å oppfordre de som står i spissen for netthets og dårlig debattklima er nok fåfengt.  Ingenting biter der. Ikke umulig at de tror det de holder på med er innenfor. De jeg virkelig vil be om  å skjerpe seg er alle de som på sosialmediamåte applauderer. Med likes. Med å uttrykke støtte. 

Jeg tror at vi alle må begynne å se på oss selv. Kristiansund er ikke lengre kjent som den åpne og  rause byen. Det var før. Vi er i ferd med å bli byen folk vegrer seg å komme til. 

Jeg kjenner politikere lokalt helst som ønsker å rømme unna så fort som mulig. De er nå blitt stille.  Tvunget til taushet. 

Selv jeg som er et politisk dyr har begynt å lure på om dette er verd all dritten. I mine sinte øyeblikk tenker jeg at disse fantastene som vet alt. De kan overta. Slippe tastaturet og bidra positivt i  samfunnet. Det er nok for mye forlangt. 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Ketil Strand Andersen · 1 år siden
    Jeg oppfatter dette som et bra innlegg av Arne Grødahl. Vi skal ikke sitte å fordele skyld etter sykehuskatastrofen, men i stedet komme sammen og finne ut hvordan vi kan bruke dagens situasjon og regjering til å komme oss videre. La oss bruke KBK som symbol på hvordan vi kan lykkes der KFK og CFK feilet. Vi er tross alt en liten fiskelandsby. Står vi sammen kan vi få til mye.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøVet du, jeg prøvde å forklare meg.  Og så kommer du med slike påstander! takk skal du ha for den. ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnDet var du som brakte temaet om redigering på banen – ikke jeg. Jeg har ingen problemer med at du ...
Anne Mari Sandshamn 20 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøOm jegredigerer er det fordi jeg må korrigere min skriving, da jeg har dysleksi og i tillegg en pc med ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnNoen ganger kan det være behov for et oppklaringsspørsmål, slik jeg stilte deg. Og ditt svar tyder på at ditt ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Rasmussen hører på velgerne
@Terje SundsbøDet å besvare et spørsmål, med et annet er IKKE å svare på et spørsmål. Lær det deg du, før ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Rasmussen hører på velgerne
@Anne Mari SandshamnDu ber meg slutte – fordi spørsmålet er ubehagelig for deg?Jeg har svart på spørsmålet ditt i TK. Men du ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte