Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Steinar Tyldum
Ytring
09 januar 2022 16:29
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå har regjeringa sett nødvendigheten av å bevege seg igjen. Bevege seg mot en ordning som forhåpentligvis kan stagge den verste misnøyen, og kanskje gi et inntrykk av at den har kontroll.

Fra det første forslaget til regjeringa på 50%, via 55% har vi nå altså kommet helt oppi 80% av det som overstiger 70 øre pr. kWh. (Forholdene omkring moms og gjennomsnittspriser gir disse tallene heller et skinn av lureri enn at det er reelle tall). Hele tiden har det vært presentert som «kraftfulle tiltak», men nå ser det ut til at selv statsministeren har moderert seg noe i forhold til dette uttrykket. Det at det ved 50% het «kraftfullt» til det i dag ved 80% heter «solid», sier kanskje noe om regjeringas situasjonsforståelse og redelighet.

Det litt triste i dagens situasjon er at vi som borgere lett får inntrykk av at regjeringa i stedet for å være pådriveren og den som styrer utviklinga, i realiteten er den som blir drevet fra skanse til skanse og motvillig må gi etter for press.

Hvorom allting er. Regjeringa kommer ikke unna at den situasjonen vi har i dag er påført oss av denne og tidligere regjeringer og Storting, og i forhold til de prisene vi har vært vant til og som de fleste av oss forventer i framtida, så er heller ikke dette godt nok. Vi vil ganske enkelt ikke akseptere den nye ordningen med Norge som storleverandør av kraft inn i et umettelig europeisk kraftmarked. Eller, om regjeringa mener dette er en strålende idé, så vil ikke vi være de som skal bære kostnadene for dette. 

Regjering og Storting bør snarest mulig innse at denne politikken, som også forutsetter stadig mer naturødeleggende kraftproduksjon bør skrotes. For oss «her ute», er hele denne politikken uforståelig og urimelig, og det at Støre forsøker å berolige med nye støtteordninger neste vinter om nødvendig, understreker bare at myndighetene bedriver politikk som er ødeleggende for både folk og industri.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Bjørn Nøstvold · 1 år siden
  Ved innføringen av energiloven i 1990 overlot stortinget til kraftbørsen (Nordpool) å styre strømprisene.
  Vår høyreregjering har til og med klart å selge Nordpool til utlandet. Slik er det utenlandsk kontroll på selskapet som bestemmer vår strømpris.
  Nettselskapene ble utskilt som egne selskaper og har monopol på å levere strøm til oss alle. Der har heller ikke politikerne noe de skulle ha sagt.

  Prisene Nordpool setter baseres på lite/mye vind i europa, gasspriser og kullpriser i europa, selv om strømmen vi bruker kommer fra i all hovedsak vannkraftverk som produserer strøm til 10-15 øre kWh året rundt.
  Dette er folkets egne vannkraftverk i hovedsak.

  Via EØS medlemskapet er vi tilsluttet EU's energisamarbeid/ACER, og forpliktet oss til å levere kraft til europa.

  For å komme ut av dette må en ut av EØS og avslutte markedsliberalismen på alt, som er det overordnede regelverket i EU.

  ACER er tatt inn i EØS avtalen, og for å bli kvitt ACER må EØS avtalen sies opp. Å si opp bare ACER lar seg ikke gjøre.

  Deretter må energiloven skrotes og kraftpolitikken tilbake på politikernes hender.

  Ikke de politikere som vekselvis har regjert de siste 25 år, men de som setter nordmenn først, og ikke storkapital og EU.

  Stemmer flertallet på NEI til EØS partier kan dette skje.
  Kun slik kan en sikre nordmenn og norsk industri en levelig fremtid.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hva sier løgneren som bevisst, og mot bedre vitende, kontinuerlig forsøker å villede folket til å tro at Møreaksen er ...
Anne Mari Sandshamn 16 timer siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 1 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
@Terje SundsbøDette er voksen humor det, ikke barnslig slik du ser det :)  Du må aldri bli så voksen at du ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte