Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Stein Kristiansen, leder Rødt Kristiansund
Ytring
02 februar 2022 15:11
Del på Facebook
Statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Støre har ved egne utsagn uttrykt at han føler større identitet med Høyre enn Rødt. Dette har da også vært godt synlig i praktisk politikk. Konkret kan nevnes EØS-avtalen som ligger fast som grunnlag for utøvende norsk politikk, eller støtten til helseforetaksmodellen, eller ingen vilje til å gripe inn i markedet når det gjelder strømpriser.

Arbeiderpartiet i klemme

Ideologisk er AP i klemme med Støre som leder for en klart høyreorientert politikk. Det er et påtrengende behov for å komme seg unna denne oppmerksomheten. Meningsmålingene er det enkleste beviset på dette. Kattepinen for Støre er at han sitter på fanget til storkapitalen, og at han fra den posisjonen skal forsvare «vanlig folk». I praksis en umulig oppgave, men det er jo det han har valgt

FrP var i samme situasjonen i forrige regjering, og stod fram med støtte til Møreaksen og å tilslutte seg det europeiske kraftmarkedet. I regjering støtte til etablert makt og til et europeisk strømmarked. Så mye var det verdt å ofre seg i kampen for «folk flest». I ettertid kommer det unnskyldninger om at det var ikke ment slik. Hvordan FrP enn snur og vender på dette var også deres valg å sitte på fanget til storkapitalen i Høyre-regjeringen.

Håret i suppa

At Støre har behov for å finne en ideologisk vei ut av uføret er forståelig. Det enkleste bli å skyte fra hofta og fortelle at egentlig er det Rødt og FrP som utgjør den ideologiske enheten i norsk politikk.

Rødts 8 representanter på Stortinget har blitt det håret i suppa som har fått det til å koke over for Støre. Fra Rødts ståsted må dette utelukkende oppfattes positivt. Mere i samme retning vil komme.

Rødt skal få svi, av den enkle grunn at Rødt som parti har valgt å stå opp mot kapitalens løsninger, slik som EØS, helseforetak, strømpriser osv. Så langt har Rødt vært vaksinert mot det å bli korrumpert til å sette seg på kapitalens fang. Undertegnede har selv fått tilbudet fra Jens Stoltenberg om medlemskap i Ap, men takket nei av lojalitet til innsatsen fra mange som ikke lot seg manipulere og fremmedgjøres.

Arbeiderklassens parti

Rødt er i ferd med å komme i en posisjon hvor vi utfordrer Ap på å være arbeiderklassens parti i en tid hvor storkapitalens sterkeste krefter utfordrer og truer vår velferd på praktisk talt alle områder.

Rødts representanter vil få mange gode tllbud om laurer og lønn og det vil bli harde politiske kamper internt i Rødt. Men vi skal stå hainn av!


Av: Stein Kristiansen, leder Rødt Kristiansund

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Bjørn Nøstvold · 2 år siden
    Her har Stein Kristiansen helt rett.
    I dag ser en liten forskjell på en Høyreregjering og en Arbeiderpartiregjering.
    Rødt er langt mere et parti for arbeidere enn Arbeiderpartiet.
    En finner imidlertid sentrumspartier utenfor stortinget som også er mot vindindustri, og for at vår vannkraft skal nyttes som et rimelig gode for nordmenn og næringsliv i Norge. Ut av EØS og igjen bestemme selv i eget land.
    Et av disse partiene er Industri og Næringspartiet som også har lokal-lag i Kristiansund.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 15 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse