Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Stein Kristiansen, leder Rødt Kristiansund
Ytring
02 februar 2022 15:11
Del på Facebook
Statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Støre har ved egne utsagn uttrykt at han føler større identitet med Høyre enn Rødt. Dette har da også vært godt synlig i praktisk politikk. Konkret kan nevnes EØS-avtalen som ligger fast som grunnlag for utøvende norsk politikk, eller støtten til helseforetaksmodellen, eller ingen vilje til å gripe inn i markedet når det gjelder strømpriser.

Arbeiderpartiet i klemme

Ideologisk er AP i klemme med Støre som leder for en klart høyreorientert politikk. Det er et påtrengende behov for å komme seg unna denne oppmerksomheten. Meningsmålingene er det enkleste beviset på dette. Kattepinen for Støre er at han sitter på fanget til storkapitalen, og at han fra den posisjonen skal forsvare «vanlig folk». I praksis en umulig oppgave, men det er jo det han har valgt

FrP var i samme situasjonen i forrige regjering, og stod fram med støtte til Møreaksen og å tilslutte seg det europeiske kraftmarkedet. I regjering støtte til etablert makt og til et europeisk strømmarked. Så mye var det verdt å ofre seg i kampen for «folk flest». I ettertid kommer det unnskyldninger om at det var ikke ment slik. Hvordan FrP enn snur og vender på dette var også deres valg å sitte på fanget til storkapitalen i Høyre-regjeringen.

Håret i suppa

At Støre har behov for å finne en ideologisk vei ut av uføret er forståelig. Det enkleste bli å skyte fra hofta og fortelle at egentlig er det Rødt og FrP som utgjør den ideologiske enheten i norsk politikk.

Rødts 8 representanter på Stortinget har blitt det håret i suppa som har fått det til å koke over for Støre. Fra Rødts ståsted må dette utelukkende oppfattes positivt. Mere i samme retning vil komme.

annonse

Rødt skal få svi, av den enkle grunn at Rødt som parti har valgt å stå opp mot kapitalens løsninger, slik som EØS, helseforetak, strømpriser osv. Så langt har Rødt vært vaksinert mot det å bli korrumpert til å sette seg på kapitalens fang. Undertegnede har selv fått tilbudet fra Jens Stoltenberg om medlemskap i Ap, men takket nei av lojalitet til innsatsen fra mange som ikke lot seg manipulere og fremmedgjøres.

Arbeiderklassens parti

Rødt er i ferd med å komme i en posisjon hvor vi utfordrer Ap på å være arbeiderklassens parti i en tid hvor storkapitalens sterkeste krefter utfordrer og truer vår velferd på praktisk talt alle områder.

Rødts representanter vil få mange gode tllbud om laurer og lønn og det vil bli harde politiske kamper internt i Rødt. Men vi skal stå hainn av!


Av: Stein Kristiansen, leder Rødt Kristiansund

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Bjørn Nøstvold · 8 måneder siden
  Her har Stein Kristiansen helt rett.
  I dag ser en liten forskjell på en Høyreregjering og en Arbeiderpartiregjering.
  Rødt er langt mere et parti for arbeidere enn Arbeiderpartiet.
  En finner imidlertid sentrumspartier utenfor stortinget som også er mot vindindustri, og for at vår vannkraft skal nyttes som et rimelig gode for nordmenn og næringsliv i Norge. Ut av EØS og igjen bestemme selv i eget land.
  Et av disse partiene er Industri og Næringspartiet som også har lokal-lag i Kristiansund.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Mange gode nyheter for Møreaksen i statsbudsjettet. F.eks. gratis ferger til Otrøya og Gossen, noe som vil øke andelen av ...
Anne Mari Sandshamn 14 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøLaaaaangt derifra gitt :) MA er gravlagt :) 
@Anne Mari SandshamnBevilgningene til MA kommer når bompengeproposisjonen er ferdig, tidligst i revidert 2023-budsjett, eller på statsbudsjettet for 2024.
Anne Mari Sandshamn 23 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Bjørn JacobsenOg... Snipp... snapp... snute... så var MA.. UTE
@Dag Robert BjørsholMøreaksen er listet blant de mest lønnsomme veiprosjektene i NTP. Folk flest, dvs. over 62% i vårt fylke, har stemt ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte