Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Stein Kristiansen, leder Rødt Kristiansund
Ytring
02 februar 2022 15:11
Del på Facebook
Statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Støre har ved egne utsagn uttrykt at han føler større identitet med Høyre enn Rødt. Dette har da også vært godt synlig i praktisk politikk. Konkret kan nevnes EØS-avtalen som ligger fast som grunnlag for utøvende norsk politikk, eller støtten til helseforetaksmodellen, eller ingen vilje til å gripe inn i markedet når det gjelder strømpriser.

Arbeiderpartiet i klemme

Ideologisk er AP i klemme med Støre som leder for en klart høyreorientert politikk. Det er et påtrengende behov for å komme seg unna denne oppmerksomheten. Meningsmålingene er det enkleste beviset på dette. Kattepinen for Støre er at han sitter på fanget til storkapitalen, og at han fra den posisjonen skal forsvare «vanlig folk». I praksis en umulig oppgave, men det er jo det han har valgt

FrP var i samme situasjonen i forrige regjering, og stod fram med støtte til Møreaksen og å tilslutte seg det europeiske kraftmarkedet. I regjering støtte til etablert makt og til et europeisk strømmarked. Så mye var det verdt å ofre seg i kampen for «folk flest». I ettertid kommer det unnskyldninger om at det var ikke ment slik. Hvordan FrP enn snur og vender på dette var også deres valg å sitte på fanget til storkapitalen i Høyre-regjeringen.

Håret i suppa

At Støre har behov for å finne en ideologisk vei ut av uføret er forståelig. Det enkleste bli å skyte fra hofta og fortelle at egentlig er det Rødt og FrP som utgjør den ideologiske enheten i norsk politikk.

Rødts 8 representanter på Stortinget har blitt det håret i suppa som har fått det til å koke over for Støre. Fra Rødts ståsted må dette utelukkende oppfattes positivt. Mere i samme retning vil komme.

Rødt skal få svi, av den enkle grunn at Rødt som parti har valgt å stå opp mot kapitalens løsninger, slik som EØS, helseforetak, strømpriser osv. Så langt har Rødt vært vaksinert mot det å bli korrumpert til å sette seg på kapitalens fang. Undertegnede har selv fått tilbudet fra Jens Stoltenberg om medlemskap i Ap, men takket nei av lojalitet til innsatsen fra mange som ikke lot seg manipulere og fremmedgjøres.

Arbeiderklassens parti

Rødt er i ferd med å komme i en posisjon hvor vi utfordrer Ap på å være arbeiderklassens parti i en tid hvor storkapitalens sterkeste krefter utfordrer og truer vår velferd på praktisk talt alle områder.

Rødts representanter vil få mange gode tllbud om laurer og lønn og det vil bli harde politiske kamper internt i Rødt. Men vi skal stå hainn av!


Av: Stein Kristiansen, leder Rødt Kristiansund

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Bjørn Nøstvold · 1 år siden
  Her har Stein Kristiansen helt rett.
  I dag ser en liten forskjell på en Høyreregjering og en Arbeiderpartiregjering.
  Rødt er langt mere et parti for arbeidere enn Arbeiderpartiet.
  En finner imidlertid sentrumspartier utenfor stortinget som også er mot vindindustri, og for at vår vannkraft skal nyttes som et rimelig gode for nordmenn og næringsliv i Norge. Ut av EØS og igjen bestemme selv i eget land.
  Et av disse partiene er Industri og Næringspartiet som også har lokal-lag i Kristiansund.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDet betyr at E39 Vik-Molde er prioritert for oppstart første seks år. God helg til deg også.
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøVi får konkludere medat vi ikkje blir samde om kva som er konklusjonen i SVV sitt innspel til ny NTP. ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 3 dager siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse